Champagne Palmer s-ar putea să fie cea mai bună șampanie pe care nu ați băut-o încă, chiar dacă multe dintre marile case nu vă sunt deloc străine. Deși intră în România de abia acum, pe vremea când nu puține nume mari cumpărau sticle de-a gata pe care își lipeau cu nonșalanță eticheta, Palmer era, deseori, numele preferat de cunoscători, în special pentru șampaniile vintage. De ce? Pentru că știau că Palmer nu se juca cu calitatea. Chiar dacă vremurile acelea, din fericire, au trecut, un lucru a rămas neschimbat: calitatea vinurilor casei Palmer, care a ajuns cea mai apreciată dintre cooperativele din Reims.
Astăzi, Palmer are peste 200 de viticultori și 365 de hectare de vie în 40 de sate, cu o paletă de invidiat de Chardonnay-uri (50%), Pinot Noir (40%) și Pinot Meunier (10%) de calitate. 200 de hectare sunt clasificate Grand și Premier Cru, iar majoritatea viilor sunt situate în Montagne de Reims. Tom Stevenson, autorul celor mai importante cărți despre Champagne, spune că Chardonnay-ul de aici are o mineralitate accentuată și e mai puțin calcaros, iar strugurii au mai mult corp, structura mai bogată și arome mai cremoase, cu mai puține flori albe și citrice.
Blanc de Noirs ilustrează calitatea proverbială a șampaniilor Palmer.