Despre noi

Vinoteca Trivale este un proiect care s-a născut și trăiește din pasiunea pentru vin!

Pentru vinul de calitate în primul rând, dar mai ales pentru vinul cu personalitate, pentru vinul care transcende simplul lichid din pahar și îndeamnă la reverie și filozofie.

Pentru vinul care provoacă și trimite la istorie, geografie, la oameni, la locuri binecuvântate și tradiții de sute de ani.

Pasiunea mea pentru vin a cunoscut “lumina internetului” în 2011 odată cu lansarea blogului personal. Practic un jurnal public de călătorie prin fascinantă lume a vinului care m-a însoțit până astăzi, că un martor creat din amintiri și experiențe.

Și pentru că locul unui pasionat de vin este cât mai aproape de acesta și de iubitorii lui, anul trecut am deschis în Pitești un magazin de vinuri și distilate un pic mai special, inspirat cumva din stilul enotecilor italiene sau a caviștilor francezi.

Cu o atentă selecție de vinuri și distilate, trecute toate prin filtrul experienței personale și cu o permanență aplecare  pentru de a oferi întotdeauna un raport preț calitate cât mai bun posibil.

Așa a luat naștere proiectul Vinoteca Trivale, denumită după zona care găzduiește magazinul, cea a cunoscutului parc Trivale din Pitești.

Acum iată că a venit momentul că micul magazin de vinuri să aibă și o prezența online, această materializându-se în proiectul de față.

Deși aveți în față un magazin online de vinuri, acesta am dorit să nu fie o construcție impersonală, menită doar să mute o marfă denumită “vin” către client, ci mai degrabă o extensie a călătoriei mele de până acum în lumea vinului.

Și pentru că acest fapt să funcționeze există câteva puncte pe care le-am considerat esențiale în tot acest demers:

     

 1. În primul rând în spatele site-ului pe care va aflați există un magazin fizic unde puteți vedea majoritatea produselor și unde, foarte important, ne putem întâlni. Un loc unde putem sta la povești în față unui pahar de vin bun.
    
 2.  Vinurile listate în magazin/pe site au fost degustate în prealabil și au trecut printr-un filtru personal extrem de exigent vis-à-vis de calitatea acestora. Aveți în față practic nu o colecție exhaustivă de etichete românești și internaționale, ci o selecție  personală a ceea ce eu consider că are la momentul actual piață locală mai bun de oferit în materie de vin și distilate
    
 3. Pentru că vorbim de o Vinotecă există disponibilă pentru iubitorii de vin de colecție o secțiune generoasă de vinuri vechi din cramă personală care acoperă o paletă extrem de generoasă de apelațiuni și ani de recolta.
    
 4. Veți regăsi de asemenea pe site  o secțiune de exclusivități, vinuri pe care le veți găsi pe piață autohtonă doar în oferta Vinotecii Trivale. Sunt vinuri ieșite din comun, cu care m-am întâlnit la un moment dat și am avut ulterior posibilitatea să le listez pentru că și alți iubitori ai licorii lui Bachus să se bucure de ele. Sunt bineînțeles în cantități limitate și cred că se pot încadra în așa numita categorie a “geek wine”-urilor, a vinurilor deosebite, aparte, care vă dau posibilitatea să explorați cele mai ascunse cotloane ale acestei lumi minunate.
    
 5.  Un alt proiect drag mie este listarea unor vinuri “ready to drink” în special provenite din celebra apelațiune Bordeaux. Despre acestea vă invit să citiți în secțiunea specială dedicată lor.

     

Pe scurt cam acestea ar fi coordonatele care stau în spatele prezentului proiect! Pe care, dincolo de latura comercială, îl văd și ca pe un instrument de atragere, formare și inițiere a cât mai mulți adepți în tainele și plăcerile minunatei lumi a vinului.

  

De aceea vă aștept  la Vinoteca Trivale, sursă ta de vinuri bune și de experiențe rafinate! Acum și online!

  

 Cu prietenie,

 Dan Micuda

 Pasionat de vin

 WSET Level 3 Certified

 Blogger de vin