extraordinară! Bulele fine, persistente și aciditatea ispititoare însoțesc aromele proaspete și intense de citrice, împletite cu note minerale și de bioșă care îi conferă vinului greutate și o textură foarte fină. Sfârșit persistent, memorabil.
Luxuriant, proaspăt și echilibrat, cu o extraordinară profunzime și finețe. Perlaj deosebit de fin, cremos și persistent. Vinul evoluează foarte frumos pe palatin, are o textură bogată și cremoasă, în care regăsim splendide arome de migdale, alune, ananas, cedru, bergamote, piersici, portocale, împletite cu o adiere de flori de salcâm.
Impresionant, foarte proaspăt, cu o aciditate splendidă și perlaj abundent, cu bule mici și dense. Timpul lung petrecut pe drojdii îi conferă un caracter extrem de rafinat, cu superbe arome de măr, lămâie, brioșă și toast care conduc spre finalul echilibrat și răcoritor.
Rafinat și savuros, de o mare prospețime și eleganță, fin și catifelat, cu perlaj persistent, aciditate vibrantă, structură fermă și arome de mure și zmeură care conduc spre sfârșitul lung, persistent.
extraordinară! Bulele fine, persistente și aciditatea ispititoare însoțesc aromele proaspete și intense de citrice, împletite cu note minerale și de bioșă care îi conferă vinului greutate și o textură foarte fină. Sfârșit persistent, memorabil.
Proaspăt, cu o extraordinară mineralitate vulcanica și o bogăție de note florale, citrice, pierisici albe, grapefruit. Gust fin și cărnos, cu structură opulentă, aciditate vibrantă și arome stratificate de grapefruit, ananas și piersici, împletite cu subtile note tropicale și florale. Sfârșit proaspăt, energic și persistent.
95 Puncte James Suckling: ”Un vin de o originalitate nemaipomenită care este și cel mai concentrat și rafinat dintre vinurile roșii din acest an ale producătorului. Este încă foarte tânăr (gustat în august 2018), iar taninii seci sunt încă destul de provocatori. Răbdarea vă va fi răsplătită cu o cascadă de arome subtile de cireșe amare, pământ și ierburi aromate. Va fi mai bun începând din 2019.”
93 Puncte Parker: ”Pe palatin, este auster, cu tanini fini și sfârșit mineral, sec. Avem de-a face cu un vin roșu serios; este interesant să vezi cât de bine funcționează asamblarea acestor soiuri…”
Medalie de Aur, Mundus Vini 2019 Un vin delicios, elegant și răcoritor, cu arome de citrice coapte și fructe tropicale și aluzii de lămâie verde. Aciditate foarte bună și final lung.
Soi cu un potențial deosebit in podgoria Miniș. Vinul s-a obținut de pe plantații cu o altitudine ridicată, pe un sol scheletos, stâncos, cu o producție scăzută pe butuc. Olfactiv este tipic, cu aromă de condiment, cu o culoare roșie plăcută. La gust vinul este plin cu taninuri ușoare, cu un caracter de fructe supracoapte, plăcut acidulat și lung în post gust.
Fermentat 12 luni în stejar și maturat 6 luni pe drojdii fine, în inox. Nefiltrat.
Doar trei dintre cei 120 de producători din Pouilly-Fumé sunt certificați organic, iar Pabiot este unul dintre ei. Eurythmie, produs pentru prima dată în 2008, este făcut din struguri proveniți dintr-o parcelă cu vițe foarte vechi plantate într-un sol de calcar și puțină argilă, situat deasupra unei stânci spectaculoase.
Maturat 18 luni pe drojdii fine, în cuve de beton îngropate.
Doar trei dintre cei 120 de producători din Pouilly-Fumé sunt certificați organic, iar Pabiot este unul dintre ei. Prédilection este făcut din struguri proveniți din parcelele de vie plantate pe deal, în cel mai vechi sol de marnă din zonă.
Maturat 1 an pe drojdii, în cuve de inox îngropate.
Doar trei dintre cei 120 de producători din Pouilly-Fumé sunt certificați organic, iar Pabiot este unul dintre ei. Aubaine (binefacere, în fr.) este făcut din struguri proveniți dintr-o vie unică, cu terroir calcaros.
O cava irezistibilă! Perlaj dens și persistent care anunță o structură consistentă. În ciuda aromelor de miere, vinul e proaspăt, datorită acidității semnificative. Combinația de fruct, aciditate și drojdii fine conferă o surprinzătoare senzație de voluptate care te incită să umpli din nou paharul. Notele fructuoase și picante revin în postgustul lung, savuros.