Cosul meu

De la Finca 2017

130,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Raventos_finca2017 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

, ,

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

De la Finca 2017

130,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Raventos_finca2017 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

, ,

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Descriere crama

Raventós i Blanc este o cramă cu una dintre cele mai îndelungate tradiții viticole documentate din lume. Ferma familiei în care vinurile sunt acum produse aparține familiei Raventós din 1497. Cinci secole care lucrează 90 de hectare de viță de vie și pădure, o dinastie strâns asociată cu pământul de la o generație la alta. Astăzi, Pepe Raventós, care reprezintă a 21-a generație a familiei, cultivă 44 de parcele folosind metode de cultivare a vinului biodinamice și se angajează să mențină moșia de viță de vie, lemn și lac ca entitate completă. Raventós i Blanc este fidel tradiției și susține relația dintre om și natură în esența filozofiei sale de producție. În 2012, Pepe Raventos a decis ca Raventós i Blanc să părăsească DO Cava dorind să creeze DO Conca del Riu Anoia, deoarece crede cu tărie că există o deschidere pentru vinuri precum cele realizate de Raventos i Blanc: autentice, provenind dintr-o singură moșie, un climat specific, soiuri de struguri autohtoni și o viticultură riguroasă, precisă și respectuoasă .

Vinul spumant De la Finca este realizat cu struguri din viile cele mai vechi ale familiei, plantate în 1964 în Vinya dels Fòssils. Plantele de la podgoria Vinya dels Fòssils provin din selecția efectuată de Manuel Raventós Domènech în 1888. Creatorul formulei de Spumante Penedès prin combinarea celor trei soiuri de struguri autohtoni, Macabeu, Xarel·lo și Parellada, Manuel Raventós a experimentat inclusiv prin plantare mici parcele separate. Situată pe cele mai înalte terase ale râului Anoia, podgoria Vinya dels Fòssils are soluri marine cu un conținut ridicat de fosile ce caracterizează structura și compoziția solului acestei vie. Carbonatii sunt componenta care oferă principala sursa de tipicitate acestui Spumante, cu o expresie salină ridicata. Un spumant cu o identitate și personalitate unice. 60% Xarel-lo, 30% Macabeu și 10% Parellada cu prima fermentare în cuve inox la o temperatură controlată, separând soiurile și tipurile de sol, urmată de asamblare și a doua fermentare în sticlă cu maturare minimă de 30 de luni cu drojdia. Nu se adăugă lichior de expediție iar data degorjării este indicată pe eticheta din spate.
Note de degustare – vinul ce exprimă cel mai bine caracterul locului și stilul casei, cu un melanj perfect intre caracterul oferit de maturarea îndelungată pe drojdii, influențele climatului mediteraneean și cele marin minerale oferite de sol.

Trebuie să ai minim 18 ani pentru a vizita acest website.

Ai peste 18 ani?