130,00 lei
În stoc (poate fi comandat în așteptare)
Culoare | |
---|---|
Tara | |
Producator | |
Soi | |
Alcool | |
Temperatura de servire | |
Sticla | |
Zahar rezidual | |
An | |
Zona | |
Apelatiune | |
Exclusivitate | |
Ready to drink | Da |
130,00 lei
În stoc (poate fi comandat în așteptare)
Culoare | |
---|---|
Tara | |
Producator | |
Soi | |
Alcool | |
Temperatura de servire | |
Sticla | |
Zahar rezidual | |
An | |
Zona | |
Apelatiune | |
Exclusivitate | |
Ready to drink | Da |
Vinul spumant De la Finca este realizat cu struguri din viile cele mai vechi ale familiei, plantate în 1964 în Vinya dels Fòssils. Plantele de la podgoria Vinya dels Fòssils provin din selecția efectuată de Manuel Raventós Domènech în 1888. Creatorul formulei de Spumante Penedès prin combinarea celor trei soiuri de struguri autohtoni, Macabeu, Xarel·lo și Parellada, Manuel Raventós a experimentat inclusiv prin plantare mici parcele separate. Situată pe cele mai înalte terase ale râului Anoia, podgoria Vinya dels Fòssils are soluri marine cu un conținut ridicat de fosile ce caracterizează structura și compoziția solului acestei vie. Carbonatii sunt componenta care oferă principala sursa de tipicitate acestui Spumante, cu o expresie salină ridicata. Un spumant cu o identitate și personalitate unice. 60% Xarel-lo, 30% Macabeu și 10% Parellada cu prima fermentare în cuve inox la o temperatură controlată, separând soiurile și tipurile de sol, urmată de asamblare și a doua fermentare în sticlă cu maturare minimă de 30 de luni cu drojdia. Nu se adăugă lichior de expediție iar data degorjării este indicată pe eticheta din spate.
Note de degustare – vinul ce exprimă cel mai bine caracterul locului și stilul casei, cu un melanj perfect intre caracterul oferit de maturarea îndelungată pe drojdii, influențele climatului mediteraneean și cele marin minerale oferite de sol.