Château De Saint Cosme Gigondas 2016

190,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt23

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Descriere

93 Puncte Parker:
”Chiar mai bun decât cel pe care l-am băut din butoi, Gigondas 2016 are adieri de cafea mocca și zmeură coaptă. Notele ierboase ușor amărui echilibrează dulceața fructului și conferă a componentă de ierburi aromate acestui vin cu corp plin și textură cremoasă. Sfârșitul e suplu și lung, plin de caracter și bogăție.”

Recomandari gastronomice Oaie, miel, iepure, viţel cu ciuperci, porumbel, tempura de legume şi quinoa
Gust Plin de caracter, puternic și elegant, cu corp plin, textură cremoasă, sfârșit lung și foarte aromat
Miros Căpșuni, violete, lemn dulce și piper
Distinctii 93 Puncte Parker: ”Chiar mai bun decât cel pe care l-am băut din butoi, Gigondas 2016 are adieri de cafea mocca și zmeură coaptă. Notele ierboase ușor amărui echilibrează dulceața fructului și conferă a componentă de ierburi aromate acestui vin cu corp plin și textură cremoasă. Sfârșitul e suplu și lung, plin de caracter și bogăție.”93 Puncte James Suckling: ”Impresionant, cu arome de condimente negre, fructe negre, grafit, fum de cărbuni și minerale negre, pietroase. Pe palatin, taninii au o claritate superbă și o structură incredibil de bogată, de fructe negre. Putere și eleganță. Un vin superb. Din struguri cultivați organic.”Ediția 2015 - Descrierea lui Louis Barruol: ”Nu poți avea niciodată prea mult dintr-un lucru bun - acesta este proverbul care sintetizează anul de recoltă 2015. Gigondas 2015 amintește de cel din 2010 prin densitate, profunzime, catifelare și prospețimea salină. El oferă o interpretare neobișnuită a Grenache-ului, greu de comparat cu cele provenite din viile dimprejur. Caracterul său poate fi atribuit solului calcaros al apelațiunii. Iar Saint Cosme este o interpretare neobișnuită a Gigondas-ului, pentru că solurile sunt clar Totoniene și inexistente în alte părți ale apelațiunii. Acest sol unic se combină cu un microclimat rece întâlnit la altitudini de 400 m deasupra nivelului mării, în timp ce viile noastre se află la 240 m altitudine. Această combinație de factori naturali face ca Saint Cosme să fie unic, iar Grenache-ul își dezvoltă o personalitate care poate fi deconcertantă, la fel ca și prospețimea dominantă - o caracteristică rareori asociată cu acest soi. Vițele sunt orientate spre vest și sunt scăldate de soarele blând de seară; dimineața, ele sunt protejate de stâncile Dentelles de Montmirail - aceste trăsături ale naturii îi conferă vinului echilibru și textură. Toate aceste lucruri sunt și mai evidente în anii de recoltă mari, așa cum a fost 2015. Așadar, excelența servește unui scop educativ. Căpșuni, violete, iod și lemn dulce.”- 95 Puncte Wine Spectator: ”O ediție ca la carte a părții musculoase a Gigondas-ului, vinul oferă o linie de bași surprinzători sub straturile de coacăze negre și smochine, în timp ce aromele abundente de tutun, rozmarin și dafin se strecoară peste tot. Musculos și energic, e făcut pentru a sta în pivniță. Va fi cel mai bun între 2019-2030.”Ediția 2014 - 92 Puncte Wine Spectator: ”Solid ca un sportiv, cu atac pe note de cărbune. Notele de anin ars și cele amărui formează un cadru robust în jurul aromelor puternice de stafide, prună și pastă de cireșe amare. Sfârșitul lung, întunecat, afumat lasă să străbată accentele lemnoase și ierboase. Evidențiază profilul de vreme rece al anului de recoltă. Beți-l între 2018-2024. Au fost produse 22.200 sticle.”- 92 Puncte Decanter: ”Elegant, cu un potențial bun în nas. Fructe roșii delicate și savuroase împletite cu ierburi dulci: un vin senin și echilibrat.”Ediția 2013 - 92 Puncte Wine Spectator: ”Solid ca un sportiv, cu atac pe note de cărbune. Notele de anin ars și cele amărui formează un cadru robust în jurul aromelor puternice de stafide, prună și pastă de cireșe amare. Sfârșitul lung, întunecat, afumat lasă să străbată accentele lemnoase și ierboase. Evidențiază profilul de vreme rece al anului de recoltă.”- 91 (17,5) Puncte Decanter: ”Atipic și bine făcut. Foarte mult Mourvèdre și Syrah. Fructe negre, condimente, cu note minerale. Palat rotund, dulce și cărnos, dar cu sfârșit ferm. Beți-l între 2016-2027.”- Decanter, 20 dec 2016 - 91 Puncte și o recomandare specială: De Crăciun, cei de la Decanter recomandă cele mai bune cinci vinuri pentru carnea de vită. Château de St Cosme Gigondas 2014 a primit 91 de puncte și este recomandarea Decanter pentru carnea roșie făcută în sânge: ”Cu o istorie începută la 1490, cei de la St Cosme au avut suficient timp pentru a-și perfecționa vinurile. Acesta este un Gigondas superb, cu picanteria și suculența clasice ale Ronului de Sud. Debutează cu un buchet proeminent și picant de fructe negre și condimente, cu o tentă de tutun proaspăt. Palatul este realmente vibrant, evidențiind arome proaspete de fructe roșii și negre alături de note de piper, încadrate de tanini fini. Sfârșitul lung emană note de lemn dulce și alte condimente.”Ediția 2012 - 92 Puncte Parker: ”Un alt cuvée tradițional mare și reprezentativ pentru stilul casei cu buchetul specific de fructe negre savuroase, ierburi măcinate, piper și minerale. Cu corp mediu spre plin, voluptuos și superb texturat, poate fi băut acum sau îl puteți păstra 10 ani în pivniță.”