92 Puncte James Suckling: ”Arome impresionante de piper și condimente, cu accente de mure și tente aproape bituminoase. Pe palatin, o esență profundă de fructe negre și lemn dulce. Excepțională profunzime și sfârșit afumat, încântător. Un star din Côtes du Rhône.”
93 Puncte Parker: ”Un alt vin colosal din Ronul de Nord făcut de Louis este Saint-Joseph 2015, care provine numai din terroir-uri granitice și a fost maturat în baric. Prune, coacăze negre, zmeură neagră și grafit exultă din acest vin roșu bogat, cu corp plin, impresionant de concentrat, cu tanini prezenți, dar dulci. Va beneficia de 2-3 ani în pivniță și va străluci timp de o decadă.”
91 Puncte Parker: ”Te înnebunește cu parfumul de grădină de trandafiri, piper, ciorchini, zmeură neagră și stejar dulce. El introduce un Côte-Rôtie cu corp mediu și o concentrație frumoasă, concentrat pe palat, proaspăt și cu sfârșit spectaculos. Ar trebui să trăiască 10-15 ani.”
94 Puncte James Suckling: ”Arome de piatră, cu o abundență de condimente dulci, urmate de prune coapte și zmeură. Pe palatin, taninii mătăsoși și o desfășurare suavă, cărnoasă de prune roșii dulci și nectarine. Lung și delicios.”
93 Puncte James Suckling: ”Piper alb și grafit, cu o atitudine foarte picantă, pietroasă. Mure, o vână foarte parfumată și o abundență de condimente dulci. Pe palatin, un evantai suculent de fructe roșii și negre proaspete. Suplu, uniform și lung.”
94 Puncte James Suckling: ”O etalare generoasă de condimente apetisante, cu miros puternic și piper alb, împletite cu o gamă la fel de largă de fucte de pădure combinate. Pe palatin, este suav, suculent și focusat. Elegant și determinat. De o putere subtilă și frumos echilibrat.”
A doua ediție a unui vin alb foarte special. Proaspăt și mineral, cu aciditate sprințară și arome de caise uscate, nectarine coapte, bezea, trandafiri și mentă. Făcut majoritar din Viognier, e un vin care, cu siguranță, nu va trece neobservat.
93 Puncte Parker: ”Chiar mai bun decât cel pe care l-am băut din butoi, Gigondas 2016 are adieri de cafea mocca și zmeură coaptă. Notele ierboase ușor amărui echilibrează dulceața fructului și conferă a componentă de ierburi aromate acestui vin cu corp plin și textură cremoasă. Sfârșitul e suplu și lung, plin de caracter și bogăție.”
92 Puncte Robert Parker: ”Crozes Hermitage 2015 are mai mult stejar, într-o personalitate dominată de fructe negre, ciocolată, grafit și lemn dulce. Cu corp mediu spre plin, bogat și cu o frumoasă concentrație, vinul e dotat pentru a îmbătrâni un an în pivniță, după care va străluci pentru încă 10 ani.”
91 Puncte James Suckling: ”Frumos, cu miros puternic de fructe roșii de pădure, împletit cu note de ierburi sălbatice și flori. Pe palatin, este profund, catifelat și dens, cu arome de fructe negre de pădure și tanini maturi, cizelați. Un raport calitate-pret extraordinar.”
94-96 Puncte Parker: ”Gigondas Le Poste 2015 este expresia clasică a acestei vii și demonstrează stilul mai elegant și mai parfumat caracteristic. Acest Gigondas corpolent, lung și impecabil de echilibrat, cu tanini ultrafini și aciditatea perfect integrată emană arome de violete, flori, zmeură, afine și ierburi verzi. Va fi mai accesibil tânăr, dar bănuiesc că va îmbătrâni mult și bine.”
97-99 Puncte Parker: ”Încă un vin care flirtează cu perfecțiunea este Gigondas Le Claux 2015. Este tot 100% Grenache și provine dintr-o vie situată chiar peste drum de Hominis Fides. Arome de camfor, stafide, tămâie, grafit, rocă sfărâmată și lemn dulce exultă din acest vin uluitor, cu corp plin, bogat, o structură incredibilă și sfârșit apoteotic. Îi prezic o longevitate de 2-3 decade.”
98 Puncte Jeb Dunnuck: ”100% Grenache, struguri nedezciorchinați și vinificat în butoaie de Burgundia 30% noi. Buchetul este definit de note de mure, piper proaspăt măcinat, puțin praf de pușcă și stâncă zdrobită. Vinul este corpolent, puternic și concentrat pe palatin. Cu tanini incredibil de eleganți și ultra-fini, această frumusețe de vin învăluie palatul fără nicio asperitate.”
Structurat, cu o frumoasă mineralitate care domină fructul, sfârșit lung și o frumoasă prospețime. Plăcute arome de caisă, violete, muguri de coacăz negru și lemn dulce zaharisit. Ultima ediție a acestui vin. Din 2017, el va fi înlocuit de Deux Albions Blanc. Nu-l ratați!
95 Puncte Wine Spectator: ”O ediție ca la carte a părții musculoase a Gigondas-ului, vinul oferă o linie de bași surprinzători sub straturile de coacăze negre și smochine, în timp ce aromele abundente de tutun, rozmarin și dafin se strecoară peste tot. Musculos și energic, e făcut pentru a sta în pivniță. Va fi cel mai bun între 2019-2030.”
93 Puncte James Suckling: ”Parfum impresionant de piersici coapte și caise la grătar, cu note de migdale proaspete și o adiere ușor picantă. Pe palatin, o textură crocantă, proaspătă, arome de caise și piersici la grătar și sfârșit catifelat, proaspăt.”