Domaine Lucien Crochet Sancerre „Les Calcaires”

115,00 lei

În stoc (poate fi pre-comandat)

Categories: , SKU: vt432

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Descriere

Elegant și echilibrat, cu o aciditate și o mineralitate foarte plăcute și arome de flori de soc și caisă. Va fi la fel de bun și peste cinci ani.

Recomandari gastronomice ca aperitiv sau cu pește de apă dulce, ocheană, brânză de capră
Gust elegant și echilibrat, cu o aciditate și o mineralitate foarte plăcute și arome de flori de soc și caisă
Miros mineral, cu parfum de fructe albe coapte și caise
Descriere crama ”Lucien Crochet a fost multă vreme referința calitativă pentru vinurile din Sancerre, ceea ce explică prezența puternică a vinurilor domeniului în meniurile de vin ale marilor restaurante din Franța. Nivelul domeniului s-a menținut la fel de sus și după ce Lucien i-a predat ștacheta fiului său Gilles. Dealurile din Chêne Marchand de pe teritoriul comunei Bué, unde familia Crochet are o parcelă minunată, de cinci hectare, dau niște Sancerre-uri albe de o finețe extraordinară (așteptați doi ani), în timp ce La Croix du Roy conferă Pinot Noir-ului un gust de o noblețe unică în Sancerre.”, La Revue du Vin de France Viile de la Lucien Crochet ocupă 35 ha, dintre care 26 sunt plantate cu Sauvignon Blanc, iar 9 cu Pinot Noir, pentru vinurile roșii și rosé. Majoritatea viilor sunt în comuna Bué, cu câteva loturi situate în Sancerre, Crézancy și Vinon. Aflându-se la 230-280 m altitudine, ele permit ca strugurii să fie culeși la maturitate optimă. Domeniul Crochet se află în proprietatea familiei de câteva generații. Ambii bunici ai lui Gilles Crochet au fost producători de vin. Dintre ei, Lucien Picard a fost, la începutul anilor 1950, pionierul îmbutelierii vinurilor din Sancerre, pentru a le putea vinde la Paris. Tatăl lui Gilles, Lucien Crochet este cel care a unit proprietățile celor doi bunici și a ajuns să fie figura emblematică a Sancerre-ului. El a fost nu doar un foarte bun producător, ci și un negustor abil care a reușit să devină furnizorul celor mai bune restaurante din Paris. Ulterior, tot el a trecut și la export. Astăzi, tradiția este continuată cu succes de Gilles și de soția sa Laurence.