Cosul meu

De Nit 2019

100,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Raventos_denit2019 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

, , ,

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

De Nit 2019

100,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Raventos_denit2019 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

, , ,

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Descriere crama

Raventós i Blanc este o cramă cu una dintre cele mai îndelungate tradiții viticole documentate din lume. Ferma familiei în care vinurile sunt acum produse aparține familiei Raventós din 1497. Cinci secole care lucrează 90 de hectare de viță de vie și pădure, o dinastie strâns asociată cu pământul de la o generație la alta. Astăzi, Pepe Raventós, care reprezintă a 21-a generație a familiei, cultivă 44 de parcele folosind metode de cultivare a vinului biodinamice și se angajează să mențină moșia de viță de vie, lemn și lac ca entitate completă. Raventós i Blanc este fidel tradiției și susține relația dintre om și natură în esența filozofiei sale de producție. În 2012, Pepe Raventos a decis ca Raventós i Blanc să părăsească DO Cava dorind să creeze DO Conca del Riu Anoia, deoarece crede cu tărie că există o deschidere pentru vinuri precum cele realizate de Raventos i Blanc: autentice, provenind dintr-o singură moșie, un climat specific, soiuri de struguri autohtoni și o viticultură riguroasă, precisă și respectuoasă .

„Căutând culoare, am găsit Monastrell din partea de vest a dealului Serral, ce oferă complexitate fără a pierde prospețimea” – Pepe Raventós. 40% Xarel-lo, 34% Macabeu și 19% Parellada din viile din parcelele Barbera, Plana și Viader cu sol adânc, textură argiloasă, ce oferă prospețime și eleganță. Plus 7% Monastrell situat pe terasele de pe dealul Serral, ce marchează spumantul De Nit cu personalitatea sa. Prima fermentare are loc în cuve de inox la o temperatură controlată, separând soiurile și tipurile de sol, urmată de asamblare și a doua fermentare în sticlă cu îmbătrânire minimă de 18 luni cu drojdia. Data de degorjare este indicată pe eticheta din spate.
Note de degustare – vinul exprimă caracterul locului, un roze mai serios decât majoritatea rozeurilor, cu suflet de vin alb, proaspăt, auster, savuros, subtil și elegant cu note de anason, fenicul și plante mediteraneene.

Trebuie să ai minim 18 ani pentru a vizita acest website.

Ai peste 18 ani?