Château De Saint Cosme Côte Rôtie 2016

255,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt274

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Descriere

94 Puncte James Suckling:
”Arome de piatră, cu o abundență de condimente dulci, urmate de prune coapte și zmeură. Pe palatin, taninii mătăsoși și o desfășurare suavă, cărnoasă de prune roșii dulci și nectarine. Lung și delicios.”

Recomandari gastronomice Gulaș, vită, porc miel, vânat, cârnați, friptură de pui, curcan și rață, ton, mozzarella, feta, brie, parmezan
Gust Puternic, echilibrat și pătrunzător, cu arome sățioase de jambon afumat, mure, prune roșii dulci, zmeură, nectarine și condimente dulci, împletite cu note de grafit, cenușă rece și lemn dulce; aciditate suculentă, o combinație impresionantă de concentrație și energie, sfârșit lung și impresionant
Miros Buchet complex, floral și mineral, cu note de carne afumată, tămâie, fructe negre, violete, grafit și lemn dulce
Descriere crama n 1997, la începuturile micii noastre afaceri de producător-negociant, după o zi lungă de degustări în nordul Ronului, i-am adus tatălui meu câteva eșantioane de Côte-Rôtie. Vinurile proveneau din minunatele șisturi din Rozier și Grandes Places. Fiind vorba de o perioadă în care schimburile între producători din diferite regiuni erau destul de rare, el nu mai gustase niciun Côte-Rôtie. Dar avea spirit deschis, de artist și s-a îndrăgostit de vinuri: să fie pentru că prospețimea și aromele lor de violete îi aminteau de Gigondas-ul de la Sainte Cosme? Eu așa cred.Côte-Rôtie-ul din 2016 este magnific prin clasicismul lui. Căci un Côte-Rôtie mare nu trebuie să fie nici supra-copt, nici sub-copt: ca și în Burgundia, este vorba în primul rând de echilibru și măsură. La extreme, terroir-ul poate fi ușor desfigurat sau poate chiar să dispară.Pietrarul (pasărea) reprezentat pe eticheta noastră provine dintr-o carte de ornitologie provensală din secolul al XVIII-lea, pe care mi-a dăruit-o tata. Era foarte pasionat de păsări și considera că omniprezența lor în mica vale de la Saint Cosme era vitală atât pentru bio-diversitate cât și pentru cultura biologică. A gândit întotdeauna înaintea vremii sale, așa că a promovat această idee încă din anii 1970. Agricultura nu poate fi practicată ignorând natura care ne înconjoară și, cu atât mai puțin, distrugând-o.Jambon afumat, violete, grafit, cenușă rece, lemn dulce. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”
Distinctii 94 Puncte James Suckling: ”Arome de piatră, cu o abundență de condimente dulci, urmate de prune coapte și zmeură. Pe palatin, taninii mătăsoși și o desfășurare suavă, cărnoasă de prune roșii dulci și nectarine. Lung și delicios.”Ediția 2015 - 95 Puncte Wine Spectator- 91-93+ Puncte ParkerEdiția 2014 - 91 Puncte Parker: ”Côte-Rôtie 2014 se ridică peste Crozes Hermitage și St Joseph în acest an. Fermentat 100% cu ciorchini întregi și maturat 50% în baricuri noi, te înnebunește cu parfumul de grădină de trandafiri, piper, ciorchini, zmeură neagră și stejar dulce. El introduce un Côte-Rôtie cu corp mediu și o concentrație frumoasă, profund pe palat, proaspăt și cu sfârșit splendid. Ar trebui să trăiască 10-15 ani.”