Argiano Brunello Di Montalcino 2015

179,00 lei

În stoc (poate fi pre-comandat)

Categories: , SKU: vt9

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Descriere

96 Puncte James Suckling:
”Fantastice arome de coajă de portocală și fructe negre, cu o abundență de prune și cireșe. Tutun dulce și ciuperci. Complex și superb. Rafinat și foarte persistent.”

Recomandari gastronomice Un minunat vin de „meditaţie”, care merge foarte bine şi cu carne roșie la grătar, prăjită sau fiartă, vânat, rață sau brânzeturi gen pecorino
Gust Un vin complex, elegant, rotund, viguros şi rasat, cu o lungă persistenţă aromatică şi tanini catifelaţi
Miros Fructe roşii, lemn, cu note uşoare de vanilie şi gem
Distinctii 96 Puncte James Suckling: ”Fantastice arome de coajă de portocală și fructe negre, cu o abundență de prune și cireșe. Tutun dulce și ciuperci. Complex și superb. Rafinat și foarte persistent.” Ediția 2012 - 97 Puncte Doctor Wine (Daniele Cernili) - 94+ Puncte Parker: ”Argiano Brunello di Montalcino 2012 a reușit o interpretare extraordinară a anului de recoltă și o evidențiere superbă a climatului din zona sudică a apelațiunii Montalcino. Ambele aceste elemente indică un Sangiovese dintr-o zonă caldă, iar Argiano acceptă această provocare cu creativitate și expertiză. Avem de-a face cu o minunată expresie a soiului, cu o abordare suculentă, determinată și cu textură plină. Buchetul emană arome de cireșe negre, pământ umed, tutun și ierburi arse. Cu o acididtate vibrantă, vinul are încă grăsimea de bebeluș și va avea nevoie de câțiva ani de îmbătrânire pentru a se putea exprima deplin. Beți-l între 2018-2030.” Ediția 2011 - 95 Puncte Doctor Wine (Daniele Cernili): ”Culoare rubinie compactă și un buchet care cântă pe note de fructe negre și violete, cu ușoare tente balsamice și o picanterie intensă și cuceritoare. Atacul este puternic dar frumos susținut de taninii care domină aciditatea. Gust retro-nazal excelent, iar sfârșitul este clar mușchiulos și, totodată, rafinat.” - 93 Puncte James Suckling: "O abundență de arome de pământ, condimente și prune. Corp plin, catifelat și rotund. Sfârșit incitant și savuros, cu adieri de lemn afumat și fructe coapte. Un succesor frumos al marelui 2010.” Ediția 2010 - 98 Puncte James Suckling: ”Un vin neînduplecat, cu structură puternică și cu un fabulos caracter de carne la grătar și granit, cu fructe uscate și petale de flori. Corp plin și intens. Structură puternică, extrem de lung și intens. O austeritate sexy. Te face să salivezi. Cel mai bun Brunello făcut vreodată de Argiano. Îmi amintește de marile Argiano-uri din anii 1970, dar făcute acum! Mai bun în 2017 sau 2018.” - 95 Puncte Parker: ”Maturat 24 de luni în stejar, extrordinarul Brunello di Montalcino 2010 este un vin închis la culoare, de o mare puritate aromatică. Tonurile de fruct sunt bogate și penetrante, mergând de la prune, prune uscate și coacăze, la prăjitură condimentată, gudron și lemn dulce. Concentrația vinului este savuroasă și opulentă. Stejarul contribuie cu arome persistente de condimente, toast și caramel, dar vinul are deja un grad bun de integrare, care ar trebui să-l ajute să-și continue evoluția în sticlă. Păstrați-l până în 2017. Argiano este unul dintre domeniile de referință din sub-zona Sant'Angelo in Colle, situată în partea sudică a apelațiunii. Două șiruri paralele și perfect aliniate de chiparoși străjuiesc drumul ce duce la această proprietate iconică. Argiano nu a fost lipsită de suișuri și coborâșuri și a fost cumpărată de un grup de investitori străini în urmă cu câțiva ani. Stilul vinului a rămas același și Argiano continuă să producă unele dintre cele mai bune Brunello-uri de pe piață.” Ediţia 2009 - 92 Puncte Parker Ediţia 2006 - 93 Puncte Parker și 92 Puncte Wine Spectator