Argiano Brunello Di Montalcino 2015
190,00 lei96 Puncte James Suckling:
”Fantastice arome de coajă de portocală și fructe negre, cu o abundență de prune și cireșe. Tutun dulce și ciuperci. Complex și superb. Rafinat și foarte persistent.”
Afișez 1–16 din 22 de rezultate
96 Puncte James Suckling:
”Fantastice arome de coajă de portocală și fructe negre, cu o abundență de prune și cireșe. Tutun dulce și ciuperci. Complex și superb. Rafinat și foarte persistent.”
90 Puncte Wine Spectator:
”Elegant, cu arome florale, de căpșuni și cireșe evidențiate de un profil vibrant. Sfârșit mai ușor, dar rămâne persistent. Beți-l de acum până în 2023.”
94 Puncte James Suckling:
”Un vin roșu tânăr, bogat și rasat, cu buchet de ciocolată, stafide și adieri de lemn de santal. Corp plin, tanini crocanți și sfârșit lung, aromat. Suculent și picant. Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot și un strop de Sangiovese. Beți-l sau păstrați-l.”
96 Puncte Parker:
”Vinul debutează cu o culoare foarte închisă și are tente rubinii, granat și purpurii. Buchetul este puternic, dar totodată impecabil, cu treceri blânde între notele de cireșe negre, condimente, tutun și argilă umedă. În gură, vinul etalează un extract dens, dar care nu-l dezechilibrează. Dimpotrivă, prospețimea fructului și aciditatea naturală îi conferă o personalitate vioaie și energică.”
93 Puncte Wine Spectator:
”Arome expresive de rozmarin, mentă, rășină și gudron amplifică aromele de cireșe negre și coacăze negre. Dens și mușchiulos, cu postgust lung, de fructe negre. Va fi cel mai bun între 2022 și 2038.”
O expresie foarte elegantă a soiului Sangiovese care se deschide cu aroma florală caracteristică, de violete, însoțită de tonuri de cireșe și o frumoasă notă minerală. Gust proaspăt și savuros, în aceeași gamă aromatică.
Un Chianti special și prietenos cu mâncarea! Echilibrat și armonios, cu structură fermă și aciditate răcoritoare. Arome bine integrate de cireșe amare, tutun, pământ și o adiere de cedru, cu tanini moi care însoțesc finalul lung și persistent.
92 Puncte James Suckling:
”Caracter intens și bogat de prune și fruct, însoțite de fructe uscate și cireșe coapte. Aluzii florale. Corp mediu, textură rotundă, cu frumoase arome de coajă de copac, pământ și adieri de condimente uscate. Sfârșit delicios.”
99 Puncte James Suckling:
”Încă un wow. Un vin cu adevărat senzațional. Îmi place caracterul lui de coacăze și rozmarin. Și un pic de salvie. Arome complexe care te fascinează. Corp plin, extrem de compact și crocant, cu sfârșit lung și intens. Taninii sunt fantastici – atât de cizelați. Focusat și frumos. Subtonuri minerale, cu note de cenușă și piatră fierbinte care scot în evidență aromele de fructe negre.”
95 Puncte James Suckling:
”Un vin foarte complex, cu caracter de fum, carne, cireșe și condimente. Corp plin. Pe palatin, este și mai picant, cu tanini cizelați. Un vin fantastic.”
94 Puncte James Suckling:
”Extrem de parfumat și picant, cu arome de condimente chinezești care le scot în evidență pe cele de fruct copt, împletite cu adieri de trandafiri. Cu corp plin, mătăsos și suculent. Nerv, exact atât cât trebuie. Extrem de lung și aromat, dar întotdeauna rafinat, proaspăt și foarte plăcut.”
90 Puncte James Suckling:
”Dens și stratificat, dar rămâne proaspăt. Caracter abundent de pere și mere fierte. Corp plin, aromat și delicios. Beți-l acum.”
95 Puncte James Suckling:
”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l. Mai bun în 2020.”
97+ Puncte Parker:
”Un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvignon, cu Sangiovese și Cabernet Franc în rolurile secundare. Etalează o textură întunecată și densă, cu fructe cărnoase și condimente, ierburi arse și piper negru. Buchetul este intens și stratificat, cu o complexitate care poate fi admirată cel mai bine atunci când vinul evoluează în pahar. Impactul texturii este, și el, impresionant.”
91 Puncte James Suckling:
”Arome de fructe de pădure și florale, cu note de cedru introduc un vin cu corp mediu, tanini fini și sfârșit suculent.”
97+ Puncte Parker:
”Poggio ai Merli 2016 este o splendoare. Atât și nimic mai mult. Vinul este nespus de moale și mătăsos, dar textura sa compactă susține un profil aromatic generos care merge de la cireșe negre la condimente, tutun și pământ proaspăt pentru ghivece. Pe palatin, vinul este bogat și amplu, dar nu rămâi cu impresia de greutate excesivă. Castellare di Castellina a creat o adevărată frumusețe de vin.”