70% Pinot Noir, 30% Chardonnay „Degorjat în iulie 2017, Brut Millésimé Ambonnay Grand Cru este excelent, cu un buchet complex de fructe de livadă, miere, turtă dulce, piersică și condimente subtile. Pe palatin are corp mediu spre pronuntat, pur și elegant, cu un atac textural larg, delicat, un miez adânc și tineresc, strâns și o coloană strălucitoare de aciditate, afișând un mousse spumos și un final lung, concentrat. Vinul bea deja bine, dar are un potențial considerabil de evolutie în pivniță.”
88p Richard Juhlin 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir (8 ani pe drojdii, 1500 sticle) „Cuvee-ul de top al cramei vinificat in butoaie de lemn cu 4 grame zahar rezidual. Un stil foarte frumos cu o precisie distinsa, aristocratica, tipica pentru terroir-ul din Tour-sur-Marne. O eleganta intalnita doar la casele mari, lucru deloc surprinzator daca tinem cont ca Lamiable se afla peste drum de mult mai celebra Laurent Perrier„
94p Robert Parker pentru 2012 30% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier, 5% Petit Meslier and 5% Arbanne „Degorjat în decembrie 2018, Brut Aubry de Humbert 2012 se deschide în pahar cu un buchet minunat de ulei de lămâie, coajă de portocală, pere cu miere, produse de patiserie proaspete și brioche. Pe palat, are un corp mediu spre plin, cu impetuozitate și incisiv, cu un miez concentrat și strâns, aciditate viguroasa și un mousse delicat, catifelat. Lung și pătrunzător, acesta va evolua foarte bine in sitcla, chiar dacă este deja abordabil astăzi.”
91p Robert Parker 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay Brut Grand Cru NV Cuvée Réservée este bazat pe Pinot Noir (80%) și Chardonnay (20%) și se deschide cu un buchet clar, intens și caracteristic de fructe albe și plante aromate delicate, precum și arome picante. Cu gust mediu și elegant, este un vin intens, proaspăt, bine structurat și condus de terroir, cu o complexitate și expresivitate foarte bune. Salinitatea persistentă este absolut stimulantă și lungimea in post gust este remarcabilă. Un aperitiv impresionant!
92p Robert Parker 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay „NV Brut Grand Cru este un vin impresionant dotat cu o profunzime notabilă si puritate de fruct. Citrice dulci, piersică albă, fum și minerale sunt țesute împreună într-un amalgam complexă. Vioi și concentrat pe tot parcursul, Brut Grand Cru oferă o imensă plăcere într-un stil concentrat, energic, cu greutatea Pinotului fiind simțită cu adevărat în bogăția finalului. Brut Grand Cru este 60% Pinot Noir și 40% Chardonnay. Vinul arată suficientă prospețime pentru a mă determina să cred că va bea bine cel puțin alți câțiva ani și, probabil, mai mult timp. Acesta este un mare efort din partea lui Lamiable. „
93p Antonio Galloni (Vinous) 60% Chardonnay, 35% Pinot Noir, 5% Pinot Meunier „NV Brut L’Hommée este amplu și rezonant, cu o bogăție texturală izbitoare care se construiește cu timpul în sticlă. Caise, mușețel, flori uscate și notele de unt ușor încadrate de o atingere discretă a stejarului duc la un final expansiv al acestei Champagne cremoase si abordabile. L’Hommée este un amestec de Meunier, Pinot Noir și Chardonnay de la Vrigny, Coulommes la Montagne și Pargny les Reims. Dozajul este de 2 grame pe litru. Degorjat: februarie 2018.”
94p Robert Parker 100% Chardonnay „Cea mai recentă editie a NV Brut Blanc Absolu se bazează pe vinul din 2012, completat cu vinuri de rezervă de 18% din 2011 și a fost vinificat în lemn fără fermentație malolactică. Oferind un buchet minunat de ulei de citrice, alune prajite, măr verde crocant și pietre umede, este corporal, vinos și intens, cu o coloană vertebrală rară de aciditate, adâncime superbă și un mousse delicat. Lung și penetrant, acest Blanc de Blancs concentrat, dar fără greutate, este un alt vin strălucitor. A fost degorjat în noiembrie 2018 cu 5,5 grame pe litru doză. Cuvântul Blanc Absolu derivă din două parcele de Chardonnay: o parcelă neîngrădită plantată în 1972 și o altă parcelă altoită plantată un an mai târziu.”
93p Robert Parker 30% Pinot Noir, 42% Meunier, 28% Chardonnay „Bazat pe vintage-ului din 2011 cu vinuri de rezervă de 15% din 2010, Influence „Brut” NV a fraților Minière a fost degorjata cu un dojaz de cinci grame pe litru în iunie 2018. Se deschide frumos, oferind arome de piersică proaspătă, citrice conservate și frangipane, încadrate de o patină ușoară de stejar din fermentația în butoi. Gustativ vinul este complet, larg și vinos, cu un profil muscular, stratificat, bazat pe o aciditate prezenta, completata de un mousse delicat. Concentrat și intens, se încheie cu un final penetrant, salin.”
93p Robert Parker 25% Chardonnay, 25% Arbanne, 25% Petit Meslier, 25% Pinot Blanc „Degorjat în iunie 2019, noul lansatul spumant de la Aubry, Le Nombre d’Or Campaniae Veteres Vites, arată excelent, defasurandu-se în pahar cu note de lămâie Meyer, produse de patiserie proaspătă, migdale prăjite și măr galben. Mediu spre corpolent, fermecător și învăluitor, este cărnos, dar precis, cu un nucleu generos de fructe, aciditate directa și un final salin. Aceasta este o notă mai generoasă și mai abordabila decât editia extrem de intensă din 2013 , dar cele două sunt foarte calitative. Aștept cu nerăbdare să revad 2014 dupa cativa ani la sticla”
89p Robert Parker 55% Pinot Meunier, 25% Chardonnay, 20% Pinot Noir, 5% Arbanne, Petit Meslier ad Fromenteau Degorjata în octombrie 2018, cea mai recentă lansare a NV Brut Premier Cru arată bine, etaland arome de ulei de citrice, flori albe uscate și pâine caldă. Pe palatin vinul evolueaza mediu spre corpolent, mineral și precis, cu aciditate vioaie, un miez frumos de fructe și un final bine echilibrat.
93p Robert Parker „Degorjat în martie 2018, NV Brut Grand Cru Face Nord de la Pehu Simonet arată într-adevăr foarte bine, explodand din pahar cu un buchet complex de lămâie, iod, fructe de livadă crocante și note afumate. Pe palatin vinul este mediu spre corpolent, bogat și rafinat, cu un miez crocant de fructe, aciditate prezenta și un mousse delicat, fin, care se încheie cu un postgust stralucitor și precis.”
90p Robert Parker „Cea mai recentă versiune a emblematicului NV Brut Extra Quality de la Ployez-Jacquemart a fost degorjată, cu un dosage de aproximativ cinci grame pe litru, după trei ani pe drojdii. Arome strălucitoare de ulei de portocale și piersici proaspete, cu nuanțe de brioșă și fum. Pe palatin are o corpolenta medie spre pronuntata, cărnos și învăluitor, cu un miez bine înfășurat, aciditate vioaie și un final curat și mineral. „