Domaine Tempier Cuvée La Tourtine 2015

255,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt200

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Descriere

Un vin deja legendar și un adevărat omagiu adus soiului majoritar, Mourvèdre. Complex, cu arome de coacăze negre, mure, piper și note dulcege de cimbru și tufăriș. La gust, e dens și plin de caracter, cu un echilibru inimitabil între nerv și onctuozitate, tanini prezenți, dar fini și o mineralitate extraordinară care-i conferă tonus și clasă. Va îmbătrâni frumos zeci de ani de acum încolo.

Recomandari gastronomice Preparate din carne roșie, miel cu ierburi de provence, carne de vită la grătar, piept de rață, fazan cu smochine, pireu de păstârnac cu măsline, brânzeturi din lapte de oaie
Gust Dens și plin de caracter, cu un echilibru inimitabil între nerv și onctuozitate, tanini prezenți, dar fini; mineralitatea extraordinară a vinului îi conferă tonus și clasă
Miros Complex, cu arome de coacăze negre, mure, piper și note dulcege de cimbru și tufăriș
Descriere crama De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou.Situată la marginea satului Le Beausset, via La Migoua este situată la cea mai mare înălțime - 270 m deasupra nivelului mării și are o diversitate de soluri argiloase și calcaroase. Acest cuvée are cel mai puțin Mourvèdre (55%) și cel mai mult Grenache - de aceea, el este, de obicei, cel mai puțin puternic și mai bogat fiind, totodată, cel mai parfumat și mai complex dintre cele trei.La Tourtine, din zona Castellet, are o altitudine mai mică și soiuri argiloase mai omogene. Din ea se produce un Bandol puternic, bogat, concentrat și surprinzător de rasat care posedă fructul și textura necesare pentru a impresiona când e tânăr, dar și concentrația necesară pentru a îmbătrâni frumos.Cea mai mică parcelă este Cabassaou, situată sub La Tourtine, într-o zonă mai protejată și mai caldă. Acest cuvée are cea mai mare cantitate de Mourvèdre (până la 95%) provenit din unele dintre cele mai vechi vii ale domeniului. Seamănă cu La tourtine, fiind un vin bogat, puternic, cu adevărat impresionant, pe care fiecare iubitor al vinului ar trebui să-l guste măcar o dată în viață (preferabil, de mai multe ori).”
Distinctii Ediția 2014 - 91-93 Puncte Parker: ”Cu o mineralitate mai mare decât cuvée-ul Classique, La Tourtine 2014 este un vin structurat, taninos, cu o mulțime de fruct, densitate amplă pe palat și un stil masculin, ferm care are nevoie de învechire la sticlă pentru a se estompa.