Domaine Tempier Cuvée Cabassaou 2015

370,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt201

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Descriere

Indiscutabil, un vin de colecție care, de regulă, dispare rapid de pe rafturi. Ca de obicei, Cabassaou este Mourvèdre-ul de referință. Buchet picant, floral, cu note de fructe negre uscate și o adiere de cedru și tufăriș. Gust intens, concentrat și amplu, cu tanini foarte fini, impozanți și sfârșit foarte lung.

Recomandari gastronomice Friptură de iepure sau de mistreț cu piure de cartofi cu trufe, tocăniță de carne/vită cu vin, friptură de fazan
Gust Intens, concentrat și amplu, cu tanini foarte fini, impozanți; sfârșit foarte lung și fructat
Miros Picant, floral, cu note de fructe negre uscate și o adiere de cedru și tufăriș
Descriere crama De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou.Situată la marginea satului Le Beausset, via La Migoua este situată la cea mai mare înălțime - 270 m deasupra nivelului mării și are o diversitate de soluri argiloase și calcaroase. Acest cuvée are cel mai puțin Mourvèdre (55%) și cel mai mult Grenache - de aceea, el este, de obicei, cel mai puțin puternic și mai bogat fiind, totodată, cel mai parfumat și mai complex dintre cele trei.La Tourtine, din zona Castellet, are o altitudine mai mică și soiuri argiloase mai omogene. Din ea se produce un Bandol puternic, bogat, concentrat și surprinzător de rasat care posedă fructul și textura necesare pentru a impresiona când e tânăr, dar și concentrația necesară pentru a îmbătrâni frumos.Cea mai mică parcelă este Cabassaou, situată sub La Tourtine, într-o zonă mai protejată și mai caldă. Acest cuvée are cea mai mare cantitate de Mourvèdre (până la 95%) provenit din unele dintre cele mai vechi vii ale domeniului. Seamănă cu La tourtine, fiind un vin bogat, puternic, cu adevărat impresionant, pe care fiecare iubitor al vinului ar trebui să-l guste măcar o dată în viață (preferabil, de mai multe ori).”
Distinctii Ediția 2014 - 93-95 Puncte Parker: ”Provenit dintr-o parcelă situată lângă La Tourtine, Cabassaou 2014 este cel mai bun vin al Domaine Tempier în acest an de recoltă. Notele mele de degustare încep (și se termină) cu ”Wow”! Această fantastică probă băută din butoi oferă extraordinare note de coacăze negre, violete, flori zdrobite și lemn dulce, într-un ansamblu ultra-rafinat, stratificat și echilibrat. Calitatea aceasta a taninilor este, indiscutabil, de prim rang, iar acest 2014 este unul pe care abia aștept să-l gust din sticlă.