O ocazie unica de a descoperi unul din vinurile legendare din Peninsula Iberica: Prado Enea in trei declinari de recolta in cutia producatorului! DOAR TREI CASETE DISPONIBILE!!!
2004 96p Robert Parker, , 92p James Suckling 2009 96p Robert Parker, 96p James Suckling 2010 97p Robert Parker, 99p James Suckling
96p Robert Parker „Aro este întotdeauna puternic și concentrat, un exercițiu de selecție și amestecare a vitelor individuale din viile selectate, cele care au produs ciorchini mai mici și mai concentrati. De la prima recolta a lui Aro în anul 2000, au cumpărat mai multe podgorii vechi, prin urmare au aplicat același exercițiu la aceste podgorii noi, care sunt plantate cu selecții masive. Se concentrează pe Graciano și Tempranillo și fermentează și metureaza separat vinul obtinut. Este produsă într-un mod similar cu Torre Muga, cofermentare în cuve mici de stejar (unele până la 1000 de kilograme!), Diferența fiind selecția strugurilor. Numai în anii de excepție decid să îmbutelieze Aro, in 2015 producandu-se doar 5600 sticle. ” CANTITATI LIMITATE!
O cava irezistibilă! Perlaj dens și persistent care anunță o structură consistentă. În ciuda aromelor de miere, vinul e proaspăt, datorită acidității semnificative. Combinația de fruct, aciditate și drojdii fine conferă o surprinzătoare senzație de voluptate care te incită să umpli din nou paharul. Notele fructuoase și picante revin în postgustul lung, savuros.
92 Puncte James Suckling: ”Extrem de parfumat, cu arome de piersică albă și măr feliat împletite cu adieri de piatră. Corp plin, compact și bine făcut. Aciditate și intensitate foarte bune.”
95 Puncte James Suckling: ”Vinul roșu cel mai gândit pentru mâncare al celor de la Muga. Maturat în baric timp mai îndelungat decât celelalte ediții, e ușor marcat de de aromele de toast, dar fructul vioi e suficient de pur pentru a evidienția tipicitatea Riojei. Perfect pentru mâncare. Un vin mare.”
92 Puncte James Suckling: ”Un 2013 excelent, cu uimitor de multă puritate și finețe. Arome de cireșe, piatră și puțin cedru conduc spre un corp plin, tanini foarte fini și un sfârșit proaspăt și curat. Aluzii de cedru. Evidențiază o energie focusată.”
Un Rioja ca la carte, cu un raport calitate-preț excelent. Au fost produse aproape un milion de sticle, ceea ce e impresionant pentru această calitate.
”100% Garnacha, a petrecut 22 de luni în sticlă, înainte de degorjare. Nasul este direct, un pic închis, dar pe palatin este mai expresiv, cu o aciditate tăioasă, sec, foarte proaspăt și gustos. Mai bun decât edițiile anterioare. 12000 sticle produse.”
96 Puncte James Suckling: ”Vinul este făcut cu precizie de laser și are arome de pământ umed, mure și mahon. Foarte parfumat. Corp plin și, totuși, compact și focusat, cu tanini pe care se poate sprijini. Foarte elaborat și curat. Pur. Beți-l după 2020.”
99 Puncte James Suckling: ”Minunata sa textură mătăsoasă și o suculență consistentă fac ca acest vin să fie atât de special. Natura impecabilă a vinului este atât de impresionantă încât te lasă fără răsuflare. O abundență de arome de fruct și ce senzație în gură! Beți-l acum și până în vecii vecilor.”
91 Puncte Parker: ”Familia Muga este foarte încântată de Reserva 2014, vinul lor etalon care exprimă stilul Muga și tipicitatea regiunii Rioja Alta la un preț foarte atrăgător și într-o cantitate care îl face foarte accesibil – aproape un milion de sticle! Arome caracteristice de condimente și fructe de pădure, cu semnătura Muga, și corp mediu, cu tanini prăfoși care cer mâncare.”