Lansat în 2009, Cantvs Primvs a fost primul vin creat de noua crama, de unde au rezultat numele vinului şi anul scris în cifre romane pe etichetă. Inițial, doar Cabernet Sauvignon a fost produs sub această marcă pe parcursul a trei recolte consecutive: 2007, 2008 şi 2009. Concentrate, unice, elegante şi sofisticate, vinurile au demonstrat nivelul de excelență pe care România poate să îl atingă. De curând, cea mai bună Fetească Neagră a noastră s-a alăturat originalului, cu intenția de a arăta lumii întregi calitățile deosebite pe care le are acest soi roşu autohton.
Lansat în 2009, Cantvs Primvs a fost primul vin creat de noua crama, de unde au rezultat numele vinului şi anul scris în cifre romane pe etichetă. Inițial, doar Cabernet Sauvignon a fost produs sub această marcă pe parcursul a trei recolte consecutive: 2007, 2008 şi 2009. Concentrate, unice, elegante şi sofisticate, vinurile au demonstrat nivelul de excelență pe care România poate să îl atingă. De curând, cea mai bună Fetească Neagră a noastră s-a alăturat originalului, cu intenția de a arăta lumii întregi calitățile deosebite pe care le are acest soi roşu autohton.
Via Marchizului este cultivată pe Plaiul Viticol Fințeşti în arealul care l-a convins pe Marchizul Piero Antinori să demareze proiectul din Podgoria Dealu Mare, fiind şi prima suprafață achiziționată. Cele 0,9 hectare cultivate ecologic cu Negru de Drăgăşani și 1,25 hectare plantate cu Pinot Noir au fost separate de restul viei pentru a permite echipei noastre să acorde o atenție sporită acestor soiuri excepționale, lucru care a contribuit la obținerea unor vinuri de o calitate deosebită.
Via Marchizului este cultivată pe Plaiul Viticol Fințeşti în arealul care l-a convins pe Marchizul Piero Antinori să demareze proiectul din Podgoria Dealu Mare, fiind şi prima suprafață achiziționată. Cele 0,9 hectare cultivate ecologic cu Negru de Drăgăşani și 1,25 hectare plantate cu Pinot Noir au fost separate de restul viei pentru a permite echipei noastre să acorde o atenție sporită acestor soiuri excepționale, lucru care a contribuit la obținerea unor vinuri de o calitate deosebită.
Produs din struguri culeşi manual şi riguros selectaţi, vinul a fost fermentat şi maturat pe drojdii în butoaie din stejar timp de 10 luni pentru complexitate.