92p Robert Parker 100% Pinot Noir „Dozat cu cinci grame pe litru în noiembrie 2017, NV Recolte Noire de la Dosnon (etichetă neagră) este un Pinot Noir pur fermentat in stejar din regiunea Côte des Bar. De culoare alb-aurie, aceasta este o șampanie fină, proaspătă și delicată, cu o adiere de stejar. Intens, proaspăt și luxuriant pe palat, acesta este un Blanc de Noirs drept, perfect rotund și bine structurat, cu o bună aderență și vitalitate la final. Excelent!”
Rafinat și savuros, de o mare prospețime și eleganță, fin și catifelat, cu perlaj persistent, aciditate vibrantă, structură fermă și arome de mure și zmeură care conduc spre sfârșitul lung, persistent.
Via Marchizului este cultivată pe Plaiul Viticol Fințeşti în arealul care l-a convins pe Marchizul Piero Antinori să demareze proiectul din Podgoria Dealu Mare, fiind şi prima suprafață achiziționată. Cele 0,9 hectare cultivate ecologic cu Negru de Drăgăşani și 1,25 hectare plantate cu Pinot Noir au fost separate de restul viei pentru a permite echipei noastre să acorde o atenție sporită acestor soiuri excepționale, lucru care a contribuit la obținerea unor vinuri de o calitate deosebită.
Vin creat în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, care în anul 1754 a dăruit bisericii din Carastelec dreptul de a ține hramul. Vinca Benedict 2017 a fost maturat 8 luni în butoaie mari de stejar, respecitv în barrique-uri noi din stejar american și franțuzesc. Vinul are un potențial bun de învechire. Ediție limitată!
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
92 Puncte Wine Enthusiast: ”Savuros și vibrant, acest vin spumant rafinat oferă un buchet și arome de cireșe roșii, zmeură zdrobită, măr, nectarine acrișoare și coajă de pâine. Aciditatea răcoritoare și perlajul vioi, fin dau un caracter aparte sfârșitului persistent.”