Afișez 1–16 din 18 rezultate

Substituent

Stirbey „Fata din Butoi” Feteasca Regala

100,00 lei

Este practic un re-branding al foarte apreciatei Fetești Regale Genius Loci, vin având în spate o abordare non sau, mai bine spus, foarte puțin asistată și intervenționistă. Vintage-ului 2015 îi este caracteristică culoarea aurie, combinația aromatică foarte rar întâlnită de nuci, miere și coajă de portocală, cremozitatea și intensitatea gustului. Are nevoie de timp pentru a respira așa că nu vă / îl grăbiți.

Stirbey Tamaioasa Romaneasca Sec

Stirbey Tamaioasa Romaneasca Sec

52,00 lei

Si acest soi de struguri este o dovada pentru peste doua mii de ani de istorie a viticulturii la Dragasani: descendent din familia de Muscat din Orientul Mijlociu, acest soi a ajuns la Dragasani probabil cu tarani greci si romani in timpul imperiului roman. Pe solurile reci de lut si argila din regiunea noastra, acest soi aromat dezvolta un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, pastrand o aciditate proaspata.

Cules si vinificat in sec devreme, acest vin se ofera ca aperitiv sau cu salate, dar si cu specialitati condimentate din bucatariile Asiei.

Stirbey Tamaioasa Rom Dulce

Stirbey Tamaioasa Rom Dulce

60,00 lei

Si acest soi de struguri este o dovada pentru peste doua mii de ani de istorie a viticulturii la Dragasani: descendent din familia de Muscat din Orientul Mijlociu, acest soi a ajuns la Dragasani probabil cu tarani greci si romani in timpul imperiului roman.
Pe solurile reci de lut si argila din regiunea noastra, acest soi aromat dezvolta un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, pastrand o aciditate proaspata.
Cules si vinificat tarziu, buchetul intens este inca mai pronuntat si rotunjit in gura prin tonuri de fructe coapte.

Stirbey Sauvignon Blanc

Stirbey Sauvignon Blanc

49,00 lei

De peste o suta de ani se cultiva acest soi de struguri in regiunea Dragasani – si pare ca se simte destul de bine aici.
Solurile adanci si reci de pe dealurile Dragasanilor echilibreaza climatul cald si continental din regiunea si ajuta vitei de vie sa dezvolte foarte bine in struguri buchetul proaspat-fructuos, tipic acestui soi.
Esential este momentul potrivit de recolta, pentru a transfera intensitatea optima de arome din struguri in vin.

Stirbey Sauvignon Blanc Vitis-Vetus

Stirbey Sauvignon Blanc Vitis-Vetus

65,00 lei

Creat din struguri din Via Moraru, din butuci de peste 40 de ani, cu un sistem radicular adanc, care le permite sa dea in fiecare an strugurii cei mai buni din acest soi, cu un caracter pronuntat, adanc si tipic al soiului: un buchet intens de ardei verzi si agrise in nas, care in timpul invechirii se dezvolta spre arome de mango si papaya, urmarit in gura de o structura puternica, confirmand impresia de ardei si agrise – un vin puternic, viguros, comparabil vinurilor de Sauvignon Blanc din patria acestui soi, regiunea de Loire in Franta.
Vinificat in cisterne de inox, vinul a fermentat spontan, fara adaos de drojdii selectionate, si maturat timp de 12 luni pe drojdie, dezvoltand astfel un caracter rotund si echilibrat, cu o adancime si lungime impresionanta in gura, devenind astfel un adevarat vin de colectie, cu un potential de invechire de 5-7 ani.

Stirbey Rose Sec

Stirbey Rose Sec

55,00 lei

Ca toate vinurile noastre producem si acest Rosé dintr-un singur soi – din struguri de Cabernet Sauvignon de inalta calitate, vinificati ca vin alb: dupa o scurta maceratie – suficient pentru a da sucului caracterul fructuos al soiului – separam pe presa pielitele taninoase de suc.
Rezultatul este un vin de caracter propriu, energic si fructuos, care se potriveste ca insotitor ideal pentru peste afumat sau sunca cruda, dar si la o seara de vara la gratar – si ca alternativ binevenita la masa, daca parerile se impart intre alb si rosu!

Stirbey Novac

Stirbey Novac

80,00 lei

Parintii genetici ai acestui soi – Negru vartos din Sudul Romaniei, si Saperavi din Georgia – leaga doua din cele mai vechi regiuni viticole din Europa la un soi unic, nascut in podgoria Dragasani.
Pretentios la lucrarile in vie la fel ca si la vinificatie, rezulta din acesti struguri un vin care nu se subordoneaza “mainstream”-ului vinurilor din toata lumea – nu un concentrat tare si insistent, ci un vin elegant cu note fine, cu multa adancime si complexitate.
Invechit minim un an in butoaie de 400 de litri, dar fara utilizarea butoaielor noi, structura taninelor ramane discret in spate si lasa aromele multiple ale soiului sa joace in gura. Aciditatea proaspata da vinului un potential ridicat de invechire pe durata anilor, pentru a impresiona atunci cu nuante calde si rotunde de maturitate.

Stirbey Novac 2007

Stirbey Novac 2007

115,00 lei

Parintii genetici ai acestui soi – Negru vartos din Sudul Romaniei, si Saperavi din Georgia – leaga doua din cele mai vechi regiuni viticole din Europa la un soi unic, nascut in podgoria Dragasani.
Pretentios la lucrarile in vie la fel ca si la vinificatie, rezulta din acesti struguri un vin care nu se subordoneaza “mainstream”-ului vinurilor din toata lumea – nu un concentrat tare si insistent, ci un vin elegant cu note fine, cu multa adancime si complexitate.
Invechit minim un an in butoaie de 400 de litri, dar fara utilizarea butoaielor noi, structura taninelor ramane discret in spate si lasa aromele multiple ale soiului sa joace in gura. Aciditatea proaspata da vinului un potential ridicat de invechire pe durata anilor, pentru a impresiona atunci cu nuante calde si rotunde de maturitate.

Stirbey Negru De Dragasani Rezerva

Stirbey Negru De Dragasani Rezerva

85,00 lei

Descendent al soiurilor de Negru Vartos si Babeasca Neagra, se reflecta in acest soi toata diversitatea regiunii Dragasani – climatul cald si insorit, varietatile de fructe si condimente si sarmul locuitorilor.
Dupa maturarea de minim un an in butoaie de stejar, acest vin se prezinta cu arome dense in nas si elegant catifelat in gura – seducator, invitand la mai multe, niciodata obositor.
Structura de taninuri intensifica, dar niciodata nu acopera acest caracter deosebit al soiului de Negru de Dragasani.
Se potriveste ca insotitor la branzeturi tinere si proaspate la fel ca si la roastbeef sau alta carne fina, dar si la paste si risotto din bucataria italiana.

Stirbey Negru De Dragasani

Stirbey Negru De Dragasani

66,00 lei

Soiul de Negru de Dragasani, descendent din Negru Vartos si Babeasca Neagra, cu arome intense si o structura proaspata si catifelata, ne-a inspirat sa facem primul vin rosu din gama Stirbey care s-a imbuteliat direct dupa vinificatie, fara invechire in butoaie de lemn. Reda caracterul soiului, cu o impresie proaspata si arome intense de fructe si condimente. Un copil tanar, vesel, insistent, care ocupa toate simturile dumneavoastra, si de care va indragostiti imediat.
Il sugeram ca insotitor de mancaruri traditionale de la tara: sunca afumata, pastrama de oaie, rata sau gasca la cuptor cu varza, sau coaste de porc cu cartofi taranesti.
Pentru a savura din plin aromele proaspate din Negru de Dragasani 2016, va recomandam sa-l serviti usor racorit, la aprox. 15-16°C !

Stirbey Merlot Malta Rezerva

Stirbey Merlot Malta Rezerva

95,00 lei

Produs din cei mai buni struguri de Merlot din via Stirbey, culesi si selectionati manual, vinificat cu grija, reducand interventiile tehnice la minim, pastrand caracterul strugurilor din vie, tipic pentru acest soi si pentru terroir-ul din Dragasani.
Dupa fermentarea cu drojdii naturale si maceratia pe bostina timp de 6 saptamani, vinul a fost tras in baricuri de stejar romanesc – din care o treime baricuri noi – , invechit pe o perioada de 25 luni si imbuteliat fara filtrare fina.
Rezultatul este un vin elegant si bine echilibrat, cu un buchet de mure si prune coapte, de tonuri de piele, scortisoara si boabe de cafea. Textura de taninuri fine, arome de piper negru si ciocolata amara dau vinului un corp persistent, adanc si lung, dar nu gras: un echilibru perfect intre textura, aciditate si arome.
Vinul are un potential ridicat de invechire de minim 8-10 ani. Se recomanda carafare timp de minim o ora.
Cumparand acest vin, sprijiniti proiectele Ordinului Suveran Militar de Malta in Romania cu o donatie de 10 RON pe sticla.

Stirbey Feteasca Regala

Stirbey Feteasca Regala

53,00 lei

Acest soi de struguri este descendent al soiurilor de Feteasca Neagra si Feteasca Alba, dar si ruda cu soiul aromat de Grasa.
Caracterul acestui vin este unic: in gura se simt tanine fine din pielita strugurilor, intr-o densitate rara pentru un soi alb, ceea ce confera vinului – langa buchetul lui elegant si complex – o structura deasa si plina in gura.
Astfel vinul se potriveste ca insotitor de crustacee sau peste mai bogat, dar si la carne de pasare sau de miel la gratar.

Stirbey Cramposie Selectionata

Stirbey Cramposie Selectionata

55,00 lei

Numele acestui soi indica radacini pre-romane, cand aceasta regiune intre Carpati si Dunare era populata de Daci.
De atunci, in curs de doua milenii, soiul de Cramposie s-a adaptat perfect la conditiile pedoclimatice ale regiunii Dragasani, faptul dovedit de calitatea constanta a vinurilor vinificate din acest soi.
Astfel vinul de Cramposie a devenit blazonul regiunii Dragasani, dar si blazonul domeniului nostru.
Dintr-o fructousitate fina in nas si in gura, sprijinita de aciditate vioaie si mineralitate fina, rezulta un vin tanar de a se indragosti, ideal ca vin inspirativ pentru ocazii de socializare, dar si ca insotitor la peste fin si sparanghel.

Stirbey Cabernet Sauvignon Sec

Stirbey Cabernet Sauvignon Sec

70,00 lei

Acest soi din Franta s-a adaptat foarte bine la Dragasani de peste 100 de ani. Terroir-ul local permite dezvoltarea intensa a caracterului fructuos tipic acestui soi, insotit de tanine complexe dar nu insistente.
Abia dupa minim 12 luni de maturare in baricuri frantuzesti si romanesti se imbuteliaza acest vin. Tratarea strugurilor cu grija in crama si folosirea butoaielor vechi asigura ca caracterul soiului sa ramana neatins si in vinul final.
Langa o carne de vanat sau branzeturi maturizate acest Cabernet dezvaluie toata adancimea si complexitatea lui.

Stirbey Cabernet Sauvignon Rezerva

Stirbey Cabernet Sauvignon Rezerva

90,00 lei

Produs doar in ani cu conditii climatice optime, in care natura asigura struguri de ceea mai inalta calitate, vinificat separat ca un lot mic din strugurii de Cabernet Sauvignon, selectionati manual din via Bibescu, destinat sa devina vinul blazon din crama Ştirbey al recoltei respective. Fermentat spontan, invechit minim 18 luni in baricuri de stejar romanesc, din care minim 50% baricuri noi.
Rezulta un vin de stil clasic franţuzesc, elegant şi rafinat, cu un potenţial de învechire de minim 10-15 ani.
Sugeram sa-l asociati cu un T-bone-steak suculent, cu o gasca la cuptor sau cu branzeturi din Savoye