96 Puncte Parker: ”Vinul debutează cu o culoare foarte închisă și are tente rubinii, granat și purpurii. Buchetul este puternic, dar totodată impecabil, cu treceri blânde între notele de cireșe negre, condimente, tutun și argilă umedă. În gură, vinul etalează un extract dens, dar care nu-l dezechilibrează. Dimpotrivă, prospețimea fructului și aciditatea naturală îi conferă o personalitate vioaie și energică.”
93 Puncte Wine Spectator: ”Arome expresive de rozmarin, mentă, rășină și gudron amplifică aromele de cireșe negre și coacăze negre. Dens și mușchiulos, cu postgust lung, de fructe negre. Va fi cel mai bun între 2022 și 2038.”
O expresie foarte elegantă a soiului Sangiovese care se deschide cu aroma florală caracteristică, de violete, însoțită de tonuri de cireșe și o frumoasă notă minerală. Gust proaspăt și savuros, în aceeași gamă aromatică.
Un Chianti special și prietenos cu mâncarea! Echilibrat și armonios, cu structură fermă și aciditate răcoritoare. Arome bine integrate de cireșe amare, tutun, pământ și o adiere de cedru, cu tanini moi care însoțesc finalul lung și persistent.
”Poggio ai Merli 2016 este o splendoare. Atât și nimic mai mult. Vinul este nespus de moale și mătăsos, dar textura sa compactă susține un profil aromatic generos care merge de la cireșe negre la condimente, tutun și pământ proaspăt pentru ghivece. Pe palatin, vinul este bogat și amplu, dar nu rămâi cu impresia de greutate excesivă. Castellare di Castellina a creat o adevărată frumusețe de vin.”