93p Wine Spectator 75% Chardonnay, 25% Pinot Noir „O șampanie elegantă, cu o aromă pronunțată de mineralitate si fum, cu un fundal armonios de mure zdrobite, prajitura de lămâie, salina și cu arome de alune tocate. Textură fină și cremoasă, cu un final lung, vibrant”
93p Wine Spectator 75% Chardonnay, 25% Pinot Noir „Gutui coapte, miere, coajă de lămâie și note de brioșă sunt stratificate pe un fundal mineral în acest Champagne bine structurata. Vibrant, cu aciditate suculentă. Perlaj cremoas ce poartă condimente, migdale sărate și arome de fructe coapte pe final. De baut acum până în 2026.”
91p Wine Spectator 75% Pinot Noir, 25% Chardonnay „Auster în structură la început, cu aciditate vinoasa. Aromele de coacăz negru, migdale zdrobite, piersică albă și coaja de lămâie confiată sunt intense și strâns împletite, explodand pe palatin și persistând pe un final vibrant și condimentat.”
90 Puncte Wine Spectator: ”Elegant, cu arome florale, de căpșuni și cireșe evidențiate de un profil vibrant. Sfârșit mai ușor, dar rămâne persistent. Beți-l de acum până în 2023.”
93 Puncte Wine Spectator: ”Arome expresive de rozmarin, mentă, rășină și gudron amplifică aromele de cireșe negre și coacăze negre. Dens și mușchiulos, cu postgust lung, de fructe negre. Va fi cel mai bun între 2022 și 2038.”
90 Puncte Wine Spectator: ”Arome picante de zmeură și mure introduc un vin corpolent, cu arome de fructe dulci coapte, tanini subtili, mătăsoși și sfârșit lung, catifelat. Acest vin este numai eleganță. Foarte bun. Se va bea cel mai bine după 2013.”
90 puncte Robert Parker Este întotdeauna uimitor cum Michel și Dany Rolland reuseste sa extraga atat caracter și calitate din această podgorie, care se află pe unul dintre cele mai impresionante teroare ale apelatiunii Pomerol. În plus, vinul evolueaza foarte bine in timp, așa cum reiese din 1982, care este încă un exemplar remarcabil și unul dintre cele mai bune vinuri produse vreodată la Bon Pasteur. 2006 afișează fructe de pădure sălbatice amestecate cu mocha, cafea prajita, cireșe negre dulci și coacăze negre. Vinul etaleaza un corp mediu, pur, cu taninuri ușoare spre la moderate în final. Acesta este lung, savuros, prezintă deja complexitate și un apel senzual. Se bea excelent acum, dar bănuiesc că majoritatea cititorilor ar prefera probabil să aștepte câțiva ani și să il bea în următorii 12-15 ani.
92 Puncte Wine Spectator: ”Rasat, cu aciditate vioaie și aromat, cu note de cireșe, flori și cretă. Puțin tensionat acum (N.B. în momentul degustării), dar lungimea e bună. Părți egale de Cabernet și Merlot.”
92 Puncte Wine Spectator: ”De culoare purpuriu închis, cu puternice arome de mure zdrobite și tutun dulce. Corpolent, cu tanini mătăsoși, extractivi și o foarte mare extractivitate generală, dar încă mai lucrează. Amplu și suculent. Se va bea cel mai bine după 2015.”
90 Puncte Wine Spectator Un Prosecco amplu, fructuos şi floral, cu toate aromele specifice soiului. Perlaj fin, gust uşor dulce, echilibrat, cu delicate note florale.
90-93 puncte Wine Spectator: „Buchet complex, în care notele vioaie de citrice se combină cu miresme de peșteră marină. Există aici ceva ce aduce a mare. Palatul e echilibrat, cu aciditate crocantă, o greutate apreciabilă în gură, însoțită spre final de note de măr verde și condimente. Așa se face un Sauternes alb sec!”
93 Puncte Wine Spectator: ”Note frumoase de minerale, pietre, trandafiri și căpșuni proaspete. Și un pic de citrice. În ciuda corpului corpului plin este vioi și proaspăt, cu arome ușoare de coajă de pepene galben, piper alb și flori de cireș uscate.”
90 Puncte Wine Spectator: ”Vinul are un echilibru minunat între aciditate și opulență, cu note de persică, mango și portocală roșie, amplificate de accentele de ierburi de Provence și rozmarin. O notă pietroasă în postgust.”
91 Puncte Wine Spectator: ”Arome bogate de pâine prăjită, nectarine, miere, brioșe și grafit, cu note saline. Textura cremoasă le poartă spre sfârșitul savuros. La fel de bună și în 2022.”
90 Puncte Wine Spectator Elegant şi, totuşi, foarte concentrat. Miros complex, cu arome de fructe uscate, cireşe negre, migdale şi note de pământ cărnos. La gust e corpolent şi bine-echilibrat, învăluie palatul cu un amestec de fructe negre şi fructe uscate, iar sfârşitul e uşor cărnos. Greu de găsit un alt Amarone la un astfel de RPC!
95 Puncte Wine Spectator: ”O ediție ca la carte a părții musculoase a Gigondas-ului, vinul oferă o linie de bași surprinzători sub straturile de coacăze negre și smochine, în timp ce aromele abundente de tutun, rozmarin și dafin se strecoară peste tot. Musculos și energic, e făcut pentru a sta în pivniță. Va fi cel mai bun între 2019-2030.”