Château La Fleur-Pétrus Pomerol 2006
1.300,00 leiCANTITATI LIMITATE!
Afișez toate cele 11 rezultate
CANTITATI LIMITATE!
96 Puncte Parker:
”Clos l’Eglise 2005 concurează cu strălucitele ediții din 2001, 2000 și 1998. Parfum superb, dulce, de crême brulée, lichior de cireșe negre, mure, gudron, caramel și cafea mocca. Opulența, intensitatea superbă, abundența notelor de stejar dulce și afumat, bogăția corpolentă, puritatea și profunzimea excelente sugerează că vinul va îmbătrâni frumos în următorii 20 de ani.”
91 Puncte James Suckling:
”Un Pomerol cu o profunzime a fructului și o structură extraordinare pentru acest an de recoltă, cu caracter de ciocolată, fructe de pădure și condimente. Plin, cu tanini catifelați. Foarte polisat. Mai are nevoie de trei sau patru ani pentru a se împlini.”
89 puncte Robert Parker „Acest diamant nedescoperit al recoltei oferă o culoare rubinie / violetă închisă, precum și un buchet dulce de pământ argilos, gem de cireșe negre, trufe și aluzii de rasina de brad. Corp mediu spre plin, carnos, moale și irezistibil, poate fi consumat acum pana în următorul deceniu.”
90 puncte Robert Parker Este întotdeauna uimitor cum Michel și Dany Rolland reuseste sa extraga atat caracter și calitate din această podgorie, care se află pe unul dintre cele mai impresionante teroare ale apelatiunii Pomerol.
În plus, vinul evolueaza foarte bine in timp, așa cum reiese din 1982, care este încă un exemplar remarcabil și unul dintre cele mai bune vinuri produse vreodată la Bon Pasteur. 2006 afișează fructe de pădure sălbatice amestecate cu mocha, cafea prajita, cireșe negre dulci și coacăze negre. Vinul etaleaza un corp mediu, pur, cu taninuri ușoare spre la moderate în final. Acesta este lung, savuros, prezintă deja complexitate și un apel senzual.
Se bea excelent acum, dar bănuiesc că majoritatea cititorilor ar prefera probabil să aștepte câțiva ani și să il bea în următorii 12-15 ani.
92 Puncte Parker:
”Aromele de ciocolată, cafea espresso prăjită, prune, smochine și coacăze negre sunt urmate de un Pomerol dens, bogat și corpolent care etalează o puritate superbă, eleganță și tanini perceptibili, dar copți. Nu există nici un element astringent în acest vin opulent, stratificat. Ideal, ar trebui băut în următorii 12 – 15+ ani.”
99 puncte James Suckling Arome uluitoare de lavandă, petale de trandafir, alune, căpșuni și zmeură. Captivant. Corp plin, straturi de tanini polișați și fructe perfect coapte. Dens și foarte lung. De un clasicism sublim.
Buchet seducător, elegant, complex și expresiv, cu note de fructe roșii și negre coapte, cedru și vanilie. În gură, atacul e suplu, iar taninii sunt maturi și suavi. Arome dulci de fruct, condimente și cedru, postgust rotund și plăcut.
90-92 Puncte Parker:
”Buchet plin de fruct, cu o abundență de cireșe negre și coacăze, fără a fi copleșitoare. Pe palatin, are corp mediu, cu tanini fin granulați. Există câteva straturi de stejar nou care trebuiesc absorbite, dar există suficient fruct pentru a o face. Sfârșit pe atrăgătoare note de trufe și piper alb care oferă o frumoasă salinitate.”
91-93 Puncte Paker:
”Clos Rene 2015 are un buchet parfumat de conservă de zmeură și căpșuni zdrobite. Pe palat, are corp mediu cu tanini fin granulați, un amestec de fructe roșii și negre, cu sfârșit foarte rafinat și picant. Un Pomerol frumos, care va putea fi savurat în următorii 10-15 ani – cu certitudine, unul dintre cele mai bune vinuri din partea de vest a apelațiunii, cu soluri mai nisipoase.”
88-91 Puncte Antonio Galloni:
”Cireșe roșii coapte, tutun, condimente negre și pământ sunt câteva dintre notele care se împletesc în Clos René 2014. Suculent, rasat și zemos, vinul ar trebui să poată fi băut cu plăcere chiar și imediat după punerea pe piață. Deosebit de seducător este sfârșitul cremos și texturat.”