Soi cu un potențial deosebit in podgoria Miniș. Vinul s-a obținut de pe plantații cu o altitudine ridicată, pe un sol scheletos, stâncos, cu o producție scăzută pe butuc. Olfactiv este tipic, cu aromă de condiment, cu o culoare roșie plăcută. La gust vinul este plin cu taninuri ușoare, cu un caracter de fructe supracoapte, plăcut acidulat și lung în post gust.
Este o asamblare foarte curajoasă a două vinuri cu caractere total deosebite, dar care se completează reciproc foarte bine. Un vin foarte intens colorat, cu o aromă fină de la Feteasca Neagră, echilibrat, plin, un vin ”bărbătesc” fără etalarea caracterelor tipice de soi. Un vin de mare potențial cu o evoluție excelentă în timpul învechirii la butelii. Cupajarea are loc cu cca 2-3 luni înainte de îmbuteliere după o înprealabilă maturare la butoi.
Este singurul vin alb produs de noi, din gama Stonewine. Soiul este sensibil la secetă, motiv pentru care suportă greu solurile stâncoase, obținându-se producție scăzută, dar cu calități deosebite. Fermentat și maturat 8-9 luni în butoaie de 500 l capacitate obținem vinuri cu o aromă fină de fructe cu pulpă albă: piersică, gutui, pere. La gust, pe lângă caracterul mineral, vinul are o aciditate susținută fin și cu caracter tipic de amăreală plăcută în post gust. Evoluează pozitiv în timpul învechirii la sticlă, cu procese lente de esterificare, ce-i conferă vinului un buchet specific de învechire.
Un vin de „Grand Selection” obținut doar în ani favorabili. Strugurii culeși la supramaturare și atent selectați se prelucrează separat prin metoda tradițională de fermentare pe boștină timp de 18-21 zile. Vinul este rezultatul cupajării soiurilor Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Cadarcă după maturarea lor în butoaie mici de stejar timp de 2 ani. Cupajul poartă numele orașului Arad din anii 1700. Vin catifelat, plin, ce poartă atât amprenta soiurilor ce-l compun cât și un caracter pronunțat de „terroir”.
Vin roșu obținut de pe dealurile Păulișului ce depășește în calitate potențialul soiului. Roșu rubiniu la culoare, cu o aromă de struguri stafidiți, un vin riguros, plin, cu gust de fruct de strugure și cu note minerale foarte fine în post gust. Maturat o parte în butoaie de tip barrique, timp de 2 ani, a căpătat și un gust fin de vanilie și ciocolată amăruie.
Este vinul care valorifică cel mai bine potențialul de terroir al podgoriei Miniș. Strugurii recoltați în a doua jumătate a lunii octombrie de pe dealul Covăsânțului sunt selectați foarte riguroși atât la recoltare cât și la prelucrare. Vinul este unul robust, bine structurat, aproape ”negru la culoare”, cu arome tipice de fructe de pădure: zmeură, afine, echilibrat, cu un potențial foarte bun. Ajunge la maturitate după o înprealabilă maturare la butoi (o parte în barrique) timp de 2 ani, respectiv maturare la butelii, minim 2 ani.