93 Puncte Wine Spectator: ”Arome expresive de rozmarin, mentă, rășină și gudron amplifică aromele de cireșe negre și coacăze negre. Dens și mușchiulos, cu postgust lung, de fructe negre. Va fi cel mai bun între 2022 și 2038.”
O expresie foarte elegantă a soiului Sangiovese care se deschide cu aroma florală caracteristică, de violete, însoțită de tonuri de cireșe și o frumoasă notă minerală. Gust proaspăt și savuros, în aceeași gamă aromatică.
Un Chianti special și prietenos cu mâncarea! Echilibrat și armonios, cu structură fermă și aciditate răcoritoare. Arome bine integrate de cireșe amare, tutun, pământ și o adiere de cedru, cu tanini moi care însoțesc finalul lung și persistent.
92 Puncte Parker: ”Brunello di Montalcino ”Alta” a stat 24 luni în butoaie mari, 50% noi. Aceasta îi conferă vinului o personalitate neguroasă și o concentrație mai mare decît a Brunello-ului de bază. Buchetul este, și el, mai curat, iar aromele de fructe negre de pădure și coacăze negre au o rezonanță mai mare. Retronazal predomină notele picante de cedru spaniol și scorțișoară.”