Tenuta Buon Tempo Rosso Di Montalcino 2015

79,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt189

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Descriere

91 Puncte James Suckling:
”Arome de fructe de pădure și florale, cu note de cedru introduc un vin cu corp mediu, tanini fini și sfârșit suculent.”

Recomandari gastronomice Bisteca fiorentina, mistreț, paste picante (pici alla gricia) sau cu sos de carne, preparate cu ciuperci/trufe, brânzeturi maturate (pecorino, parmezan)
Gust Pe lângă notele din miros, regăsim savoarea și aromele clasice ale unui brunello: cireșe, fructe roșii de pădure și note de pământ care îi conferă o frumoasă mineralitate; o bună structură tanică și aciditatea bine integrată invită la al doilea pahar
Miros Foarte plăcut, cu note florale (lavandă) și de fructe roșii (căpșuni și zmeură)
Descriere crama Tenuta Buon Tempo este un loc de care nu te mai saturi. Situată în extremitatea sudică a Montalcino-ului, în apropiere de Castelnuovo dell'Abate, proprietatea de 26 de hectare este compusă din vii, livezi de măslini și păduri desfășurate în jurul unei vile de piatră, dedicată agroturismului. Viile așezate în pantă coboară până la valea râului Orcia, care delimitează apelațiunea, iar de sus, priveliștea îți alintă nu doar ochii ci și sufletul.Din cele 26 hectare, 12 sunt cultivate cu viță de vie, 5 ha fiind dedicate exclusiv Brunello-ului. Singurul soi cultivat este Sangiovese Grosso, expresia cea mai pură a tipicității Montalcino-ului. Din el, Tenuta Buon Tempo produce numai Brunello și Rosso.Cu vecini celebri precum Casanova di Neri și Poggio di Sotto și născute dintr-un sol ideal - marnă calcaroasă și sandstone, vinurile de la Buon Tempo fac cu adevărat cinste locului. Calitatea lor este apreciată nu doar de consumatori din lumea întreagă, ci și de critici precum Robert Parker și James Suckling. La ea contribuie atât investițiile recente în tehnologie cât și aportul tânărului manager Alberto Machetti și expertiza a doi consultanți celebri, Attilio Pagli și Stefano Bartolomei.Podgoria din Oliveto a devenit în 2012 proprietatea omului de afaceri suedez Per Landin, al cărui Château de Parenchère din Bordeaux vă este, probabil, mai cunoscut. El este cel care a schimbat numele fostei podgorii din Tenuta Oliveto în Tenuta Buon Tempo pentru a-și exprima mai bine viziunea. Succesul rapid al vinurilor demonstrează că invitația la a petrece un timp cât mai bun nu a rămas fără răspuns.
Distinctii 91 Puncte James Suckling: ”Arome de fructe de pădure și florale, cu note de cedru introduc un vin cu corp mediu, tanini fini și sfârșit suculent.”