Tenuta Buon Tempo Brunello Di Montalcino 2010

179,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt143

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Descriere

92 Puncte James Suckling:
”Aromele de ciuperci, fructe uscate și pământ conduc spre un vin cu corp plin, tanini puternici și sfârșit condimentat. Un stil mai pământos și mai plăcut. Va fi mai bun în 2016.”

Recomandari gastronomice Fripturi preparate cu vin, vânat, brânzeturi mediu maturate
Gust Elegant, proaspăt și fructuos, cu arome de șuncă afumată, cireșe și mure uscate, mentă, ierburi aromate, pământ și condimente exotice; corp plin, tanini puternici dar fini și o extraordinară concentrare; postgust picant, cu note de cireșe negre, scorțișoară, salvie și anason
Miros Floral, cu note de carne de vânat afumată, piele, fructe negre
Descriere crama Tenuta Buon Tempo este un loc de care nu te mai saturi. Situată în extremitatea sudică a Montalcino-ului, în apropiere de Castelnuovo dell'Abate, proprietatea de 26 de hectare este compusă din vii, livezi de măslini și păduri desfășurate în jurul unei vile de piatră, dedicată agroturismului. Viile așezate în pantă coboară până la valea râului Orcia, care delimitează apelațiunea, iar de sus, priveliștea îți alintă nu doar ochii ci și sufletul.Din cele 26 hectare, 12 sunt cultivate cu viță de vie, 5 ha fiind dedicate exclusiv Brunello-ului. Singurul soi cultivat este Sangiovese Grosso, expresia cea mai pură a tipicității Montalcino-ului. Din el, Tenuta Buon Tempo produce numai Brunello și Rosso.Cu vecini celebri precum Casanova di Neri și Poggio di Sotto și născute dintr-un sol ideal - marnă calcaroasă și sandstone, vinurile de la Buon Tempo fac cu adevărat cinste locului. Calitatea lor este apreciată nu doar de consumatori din lumea întreagă, ci și de critici precum Robert Parker și James Suckling. La ea contribuie atât investițiile recente în tehnologie cât și aportul tânărului manager Alberto Machetti și expertiza a doi consultanți celebri, Attilio Pagli și Stefano Bartolomei.Podgoria din Oliveto a devenit în 2012 proprietatea omului de afaceri suedez Per Landin, al cărui Château de Parenchère din Bordeaux vă este, probabil, mai cunoscut. El este cel care a schimbat numele fostei podgorii din Tenuta Oliveto în Tenuta Buon Tempo pentru a-și exprima mai bine viziunea. Succesul rapid al vinurilor demonstrează că invitația la a petrece un timp cât mai bun nu a rămas fără răspuns.
Distinctii 92 Puncte James Suckling: ”Aromele de ciuperci, fructe uscate și pământ conduc spre un vin cu corp plin, tanini puternici și sfârșit condimentat. Un stil mai pământos și mai plăcut. Va fi mai bun în 2016.”