Suertes Del Marqués El Chibirique 2017

145,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt447

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Descriere

94 Puncte Parker:
”Fermentat cu ciorchini întregi și drojdii indigene, vinul a fost maturat 12 luni în butoaie vechi de stejar franțuzesc, de 500 l. Are mai mult potențial, concentrație, profunzime și seriozitate – un vin de cursă de lungă. Un Listán Negro serios, taninos, cu o puternică mineralitate vulcanică.”

Recomandari gastronomice fripturi din carne roșie, pui la grătar, tocăniță de curcan, brânză de capră
Gust fin, proaspăt, elegant, structurat și complex, demonstrează o mare precizie pe palatin; aromele de cireșe roșii, zmeură și dulceață de mure conduc spre sfârșitul lung, pe note de granit
Miros parfum puternic și frumos de fructe roșii, cu adieri florale și de ierburi aromate și o aluzie reductivă
Descriere crama Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Vale Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică.Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu).Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro.Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!