Salomon Estate Alttus 2010

420,00 lei

Disponibil pentru precomandă

Categories: , SKU: vt115

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Descriere

18 Puncte Jancis Robinson:
”Matur, cu nas de Shiraz și ierburi. Prăjitură caramel și un pic de dulceață. Un pic provocator la momentul respectiv, este o ofertă demnă de laudă. Apetisant. Categoric, parcă vine din Ronul de Nord. Curat și proaspăt, cu o corpolență atrăgător de dulce.”

Recomandari gastronomice Carne roșie condimentată, miel la grătar, legume la grătar
Gust Fermecător, suculent, puternic, dar, în același timp, vioi, cu arome de fructe dulci, structură fină, tanini perfect integrați și sfârșit foarte lung; un amestec perfect între forța australiană și finețea abordării europene
Miros Ierbos, cu note intense de mentă, eucalipt și lemn dulce
Distinctii 18 Puncte Jancis Robinson: ”Gustat în orb. Roșu-rubiniu mediu, strălucitor. De-a dreptul matur, cu nas de Shiraz și ierburi. Prăjitură caramel și un pic de dulceață. Un pic provocator la momentul respectiv, este o ofertă demnă de laudă. Apetisant. Categoric, parcă vine din Ronul de Nord. Curat și proaspăt, cu o corpolență atrăgător de dulce. Beți-l între 2016-2026.”Comentariul lui Jancis Robinson la aceeași degustare în orb: ”Chapoutier? Nu! E Alttus...!”95 Puncte Decanter: ”Acesta este vinul de top al lui Bertold, făcut dintr-o singură vie și produs numai în anii cei mai buni. Are stilul unui Shiraz dintr-o zonă rece, de cea mai înaltă clasă, cu straturi de ciocolată dulce, coacăze negre și prună goldană. Se mai simte o adiere de fum de lemne, minerale și condimente. Taninii fin granulați sunt maturi și rotunzi, iar aciditatea este curată și echilibrată. Stejarul rafinat (maturat 18 luni în butoaie mici, 50% stejar franțuzesc) îi conferă o dimensiune aparte. Senzațional de lung și plăcut. Scump, dar își merită, fără discuție, banii. Beți-l între 2016-2030.”97 Puncte revista FalstaffEdiția 2009 - 17,5 Puncte Jancis Robinson