Podere Monastero La Pineta 2015

230,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt205

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Descriere

92+ Puncte Parker:
”Buchetul este superb, chiar dacă se află încă sub influența stejarului. Vinul mai are nevoie de câțiva ani pentru o integrare mai bună. La gust, e proaspăt și condimentat pe limbă, cu arome de mentă creață și ghimbir uscat. Efectul este super intens și atotcuprinzător. Este, cu siguranță, o expresie diferită a Pinot-ului Noir, dar care are ceva complet irezistibil.”

Recomandari gastronomice Risotto și paste cu pui, rață, ciuperci sau trufe, saltimbocca, carne roșie co sos de merișoare
Gust Rafinat și catifelat, cu tanini fini, debordează de arome de cireșe și prune, împletite armonios cu note de condimente, mentă, ghimbir și lemn dulce; postgust lung și dominat de fructe negre de pădure
Miros Mure și căpșuni zdrobite, note picante și nuanțe minerale
Descriere crama Podere Monastero este podgoria lui Alessandro Cellai, oenologul-șef al Castellare di Castellina. Alessandro are o veche pasiune pentru vinurile franțuzești, iar cele două vinuri pe care la face la Podere Monastero sunt inspirate de vinurile din Burgundia și, respectiv, Bordeaux.”Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis, este unul dintre cei mai mari oenologi contemporani. În 2010, Wine Spectator l-a inclus în Top 3 al celor mai buni oenologi sub 40 de ani. În calitate de oenolog-șef al celor trei podgorii ale grupului Castellare, face unele dintre cele mai titrate vinuri italiene. Din 2006, produce, de pe 1,5 ha fiecare, două vinuri de autor: La Pineta - Pinot Noir și Campanaio - Merlot & Cabernet Sauvignon. Etichetele au fost create de Konrad Winzer, un cunoscut sculptor contemporan. Chiar de la prima ediție, ambele vinuri au fost primite cu punctaje de 90+ Puncte Parker. Pentru a-și împlini visul, Alessandro a căutat timp de 10 ani terroir-ul perfect pentru a cultiva Pinot Noir în Chianti. Podere Monastero este un vis devenit realitate.
Distinctii 92+ Puncte Parker: ”Pe eticheta vinului este scris ”Pinot Nero” în 7 limbi diferite. Avem de-a face cu interpretarea toscană a unui soi foarte apreciat în toată lumea. Buchetul este superb, chiar dacă se află încă sub influența stejarului. Vinul mai are nevoie de câțiva ani pentru o integrare mai bună. La gust, e proaspăt și condimentat pe limbă, cu arome de mentă creață și ghimbir uscat. Efectul este super intens și atotcuprinzător. Este, cu siguranță, o expresie diferită a Pinot-ului Noir, dar care are ceva complet irezistibil.”92 James Suckling: "Un stil fructat de Pinot Nero, dar îmi plac suculența și maturitatea lui. O abundență de subtonuri cremoase. Cu corp plin și taninos, dar suculent la sfârșit. Te face să vrei să-l bei.”Ediția 2014 - 90 Puncte Parker: ”La Pineta 2014 (100% Pinot Nero) se comportă foarte bine pentru un an dificil în Toscana. În ciuda verii reci și umede, vinul își păstrează eleganța și armonia interioară. Buchetul se deschide pe note clar conturate de fructe sălbatice și flori albastre. Nuanțe ierboase picante joacă un rol de sprijin subtil. Acest Pinot Nero din Toscana se încheie cu o intensitate balsamică persistentă.Alessandro Cellai este strălucitul oenolog al Castellare di Castellina, domeniul istoric din Castellina in Chianti. Podere Monastero este proiectul lui personal. Produce doar două vinuri: un Pinot Nero în stil burgund și un asamblaj în stil bordelez. Ambele vinuri oferă o perspectivă fascinantă asupra felului în care evoluează cele două soiuri în Toscana cea însorită - și într-un an atât de dificil ca 2014.”Ediția 2013 - 93 Puncte Parker: ”La Pineta 2013 este o expresie uluitoare a soiului Pinot Noir obținută dintr-o vie de 1,5 ha situată la 500 m deasupra nivelului mării. Producția este limitată la 4 000 de sticle anual, iar 80% din vin este exportat în Statele Unite. Fiecare viță este lăsată să producă doar 300 g de fruct, iar această selecționare extremă are drept rezultat obținerea unor arome extraordinar de intense și curate. Vinul este maturat în stejar nou și neutru. Vinul este o expresie eminamente toscană a soiului, cu tanini moi și arome tonice de fructe de pădure mici, flori albastre și condimente. Primul vin a fost produs în 2006.