Pala „Riserva” Cannonau di Sardegna DOC 2015

99,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt443

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Descriere

92 Puncte James Suckling
Nas foarte picant, de fructe negre, scorțișoară, cuișoare, nucșoară. În gură, este corpolent dar elegant, cu tanini integrați, structură bună și arome de gem de mure, fructe roșii mici, piele și condimente exotice care persistă în sfârșitul lung.

Recomandari gastronomice vânat, carne roșie și cârnați picanți la grătar sau prăjiți, feluri principale picante, brânzeturi maturate
Gust corpolent dar elegant, cu tanini integrați, structură bună și arome de gem de mure, fructe roșii mici, piele și condimente exotice care persistă în sfârșitul lung
Miros foarte picant, de fructe negre, scorțișoară, cuișoare, nucșoară
Descriere crama Unul dintre cei mai respectați producători de pe scena vitivinicolă a Sardiniei, Azienda Agricola Pala a fost înființată în 1950. Astăzi, ea este condusă de Mario Pala, soția sa Rita și cei trei copii ai lor: Massimiliano, Elisabetta and Mariantonietta. Valorile transmise din generație în generație au fost întotdeauna legate de terroir, pământ și respect față de mediu, iar vinurile reflectă atât caracterul familiei Pala cât și terroir-ul acestei insule extraordinare. Mario are meritul de a fi reformat afacerea axată pe producerea de vin vrac, transformând-o într-o podgorie modernă devenită unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața vinului din Sardinia. Sub conducerea lui, Pala produce vinuri care exprimă perfect terroir-ul Sardiniei, respectând totodată tradițiile oenologice ale locului și familiei.Viile Pala constau din opt loturi unice. Unele dintre ele se întind pe un deal calcaros din imediata apropiere a orașului Serdiana, acolo une se află și crama și continuă pe dealurile din jurul comunelor Ussana și Senorbì, cu sol de calcar și marnă. Cele mai depărtate se află în comunele Uras, Terralba și San Nicolò d'Arcidano, de pe coasta centrală și de vest a insulei, unde solul este predominant nisipos. În funcție de condiții, viile sunt cultivate cu soiuri autohtone, de la Vermentino la Nuragus și de la Cannonau la Carignano. Cu timpul, Pala a ajuns să producă vinuri foarte bine structurate, aromate și echilibrate. O notă aparte o fac vinurile albe de o eleganță uluitoare, unele dintre ele având un potențial de învechire remarcabil.