Muga Cava Conde De Haro

75,00 lei

În stoc (poate fi pre-comandat)

Categories: , SKU: vt59

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Descriere

O cava irezistibilă! Perlaj dens și persistent care anunță o structură consistentă. În ciuda aromelor de miere, vinul e proaspăt, datorită acidității semnificative. Combinația de fruct, aciditate și drojdii fine conferă o surprinzătoare senzație de voluptate care te incită să umpli din nou paharul. Notele fructuoase și picante revin în postgustul lung, savuros.

Recomandari gastronomice Un extraordinar aperitiv care merge bine și cu pui, curcan, fructe de mare, paste cu sos de smântână, mezeluri ușoare, preparate vegetariene
Gust Perlaj dens și persistent care anunță o structură consistentă; în ciuda aromelor de miere, vinul e proaspăt, datorită acidității semnificative; combinația de fruct, aciditate și drojdii fine conferă o surprinzătoare senzație de voluptate care te incită să umpli din nou paharul; notele fructuoase și picante revin în postgust, unde lasă o amintire extrem de plăcută
Miros Puternice arome florale și de fruct, pe un fundal de note fermentative date de transformarea în sticlă - miere, vanilie, lichior
Distinctii afara Cataluniei, regiunea sa de baștină. Vinul este predominant Viura, cu un strop de Malvasia și este făcut exact ca și șampania, cu doi ani maturare pe drojdii. Debordează de arome de pâine, migdale prăjite și mere. Textură foarte frumoasă, foarte expresiv și plin de personalitate.” - 90 Puncte Parker: ”2014 a fost un an ciudat pentru vinurile roșii, dar cei de la Muga spun că a fost bun pentru cele albe, rose și spumante. Au dreptate, pentru că produc un vin spumant sub apelațiunea Cava, dar care e făcut din struguri Rioja crescuți în Rioja. Conde de Haro nu se produce în fiecare an, ci doar în anii cu aciditate mare (iar 2014 a fost, cu certitudine, unul dintre aceștia); strugurii albi sunt plantați împreună cu cei roșii în vii vechi, din zone mai reci. Asamblajul poate fi de aproximativ 90% Viura și cam 10% Malvasia Riojana, fermentat în cuve de stejar, fără fermentație malolactică, cu a doua fermentație în sticlă, unde este ținut în contact cu drojdiile nu mai puțin de doi ani. Vinul are o combinație foarte plăcută de arome de nuci și drojdii și e foarte proaspăt. Perlajul e fin și frumos integrat în vin, fără a fi deloc agresiv. Au fost produse 30 000 de sticle.” Cava este șampania spaniolilor - la fel de bună ca ruda ei mai celebră, dar cu un preț mult mai rezonabil. Pe scurt, un excelent raport calitate/preț.