Cosul meu

Matallana 2016

225,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Telmo_matallana2016 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Matallana 2016

225,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Telmo_matallana2016 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Descriere crama

Colegi și parteneri de afaceri pe termen lung, Telmo Rodríguez și Pablo Eguzkiza sunt împreună de aproape 30 de ani. Au început să lucreze la sfârșitul anilor ’80 la familia Telmo din Rioja, Remelluri, și au continuat să aducă schimbări în concepțiile vinului spaniol. De-a lungul timpului, au găsit parcele pentru a lucra în toată Spania: în Cebreros (un sat non-DO la vest de Madrid în Sierra de Gredos), DO Valdeoras, Rueda, Malaga, Cigales, Alicante, Ribera del Duero, Toro și bineînțeles , Rioja. Inițial, au lucrat în podgorii vechi, care păstrau identitatea genetică (adesea pe cale de dispariție) a acestor regiuni diferite. În zilele noastre fac, de asemenea, multă replantare, reasigurând potrivirea istorică dintre soiurile locale (de cele mai multe ori field blend) cu cele mai bune locuri și practici.

Telmo Rodriguez este angajat în recuperarea satelor cu mari tradiții viticole prin restaurarea podgoriilor vechi excepționale și prin replantarea celor mai bune parcele. Din zona de nord a Sotillo de la Ribera cu pantele calcaroase către munții Pardilla din sud, au ales cinci sate cu soluri și peisaje diferite prin combinarea celor mai bune elemente ale acestora, dorind astfel să creeze o Ribera del Duero unică. Astăzi, Matallana are unsprezece podgorii, însumând 21,5 ha. Reglementările din Spania nu au permis arătarea numelor parcelelor pe etichetă, dar Telmo a decis să le mențină, innegrite, poate intr-o zi vor vedea lumina.
Fermentat din struguri de tinto fino, navaro, valenciano și albillo in cuve de inox și baricuri de stejar cu drojdii indigene, vinul este apoi maturat timp de 14 luni in baricuri de stejar franțuzesc
Note de degustare – un vin subtil, ușor auster si rustic, corpolent, armonios, elegant cu arome de fructe roșii, lemn dulce, note minerale și un final amplu, complex.

Trebuie să ai minim 18 ani pentru a vizita acest website.

Ai peste 18 ani?