Cosul meu

Marchesi Antinori Solaia 2013

1.350,00 lei

Stoc epuizat

SKU vt190 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Nu

Marchesi Antinori Solaia 2013

1.350,00 lei

Stoc epuizat

SKU vt190 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Nu

Descriere crama

Antinori este, probabil, cel mai cunoscut nume din lumea vinului italian. În ultimii 25 de ani, Piero Antinori a influențat-o covârșitor, dar, în 1996, când a preluat afacerea de la tatăl său, vinul toscan avea mari probleme, iar Chianti-ul era considerat ieftin și comun. Chiar dacă respecta tradiția, a hotărât că viitorul merită o schimbare. Împreună cu celălalt nume mare al vinului italian, oenologul Giacomo Tachis, și-au întors ochii către Franța și l-au luat drept consultant pe nu mai puțin celebrul oenolog bordelez Émile Peynaud. În 1970 au scos pe piață Tignanello, primul vin supertoscan și, totodată, primul vin care a demonstrat că Italia poate da vinuri cu adevărat mari. A urmat Solaia, un asamblaj pe bază de Cabernet, concurență pentru vinurile din Bordeaux și Napa Valley. Și apoi, a venit recunoașterea: în 2000, Wine Spectator desemna Solaia 1997 drept Vinul anului. Era primul vin italian căruia i se făcea această onoare. După ce Tignanello și Solaia au dovedit că Toscana poate da vinuri de prima mână – atât din Sangiovese cât și din soiuri internaționale – la prețuri pe măsură, nu puțini producători italieni au înțeles că merită să le calce pe urme.

97+ Puncte Parker:
”Un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvignon, cu Sangiovese și Cabernet Franc în rolurile secundare. Etalează o textură întunecată și densă, cu fructe cărnoase și condimente, ierburi arse și piper negru. Buchetul este intens și stratificat, cu o complexitate care poate fi admirată cel mai bine atunci când vinul evoluează în pahar. Impactul texturii este, și el, impresionant.”

Trebuie să ai minim 18 ani pentru a vizita acest website.

Ai peste 18 ani?