M. Chapoutier Vignes De Bila-Haut Rouge 2016

46,00 lei

În stoc

Categories: , SKU: vt139

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Descriere

89-91 Puncte Parker:
”Vinul cel mai uluitor din seria gustată a fost Bila-Haut 2016, a cărui calitate ne-a lăsat cu gura căscată. Chiar dacă e vinul de bază al domeniului, calitatea lui este incredibilă, în special la acest preț. Note fabulos de pure de mure, zmeură neagră, rocă zdrobită și lemn dulce topit. Onctuos, cu o structură luxuriantă, va fi, cu siguranță, cea mai bună ediție de până acum a acestui cuvée.”

Recomandari gastronomice Preparate din carne de vită, carne la grătar
Gust Cărnos, bine structurat, poartă în el toată căldura și sălbăticia terroir-ului din roussillon
Miros Cireșe negre
Descriere crama Dacă vă place vinul, e greu să nu fi auzit de Michel Chapoutier. Indiscutabil, unul dintre numele mari ale vinului francez, foarte mediatizat și, uneori, controversat, el este un vizionar deloc convențional. Domeniul din Ron a intrat în familia Chapoutier în 1879. In 1990, la 26 de ani, Michel și-a forțat bunicul să i-l vândă și, apoi, și-a concediat întreaga familie, inclusiv tatăl. A preluat o afacere aproape pe butuci și a transformat-o într-un mod incredibil. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai mari producători din Ron. Apoi, s-a extins și în sudul Franței, în Languedoc-Roussillon, în Alsacia, Portugalia și Australia. E implicat și în șampania Devaux. Atunci când a decis să investească în Languedoc, a ales Bila-Haut, un domeniu de 75 de hectare, cu vii cultivate biodinamic, pe pante pietroase situate la 150 m altitudine, aproape de granița spaniolă. Soiurilor Grenache, Carignan, Mourvedre și Syrah le priesc extraordinar de bine verile toride, iernile reci și briza tăioasă a Mistralului.Vinurile lui Michel Chapoutier sunt extrem de diverse și complexe, cu lemnul foarte bine integrat. Toate viile Casei Chapoutier sunt cultivate biodinamic, iar vinurile sunt îmbuteliate fără a fi filtrate. Iubește terroir-ul și, în special, solul granitic. Crezul lui? „Nu încerc niciodată să fac cel mai bun vin posibil, ci să surprind terroir-ul.” Se pare că îi reușește de minune, din moment ce Jeb Dunnuck, pe atunci la Wine Advocate, considera că „Toate proiectele în care se implică Michel Chapoutier par să exceleze.”
Distinctii 89-91 Puncte Parker: ”Vinul cel mai uluitor din seria gustată a fost Bila-Haut 2016, a cărui calitate ne-a lăsat cu gura căscată. Chiar dacă e vinul de bază al domeniului, calitatea lui este incredibilă, în special la acest preț. Făcut din struguri Grenache, Syrah și Carignan proveniți din mai multe terroir-uri ale domeniului, maturat în tancuri de beton și inox, el oferă o senzație bogată, concentrată și serioasă care se potrivește perfect cu notele fabulos de pure de mure, zmeură neagră, rocă zdrobită și lemn dulce topit. Gros, onctuos și cu o structură luxuriantă - aceasta va fi, cu siguranță, cea mai bună ediție de până acum a acestui cuvée.