Cosul meu

Jean-Max Roger La Cote de Bue Sancerre Blanc 2017

215,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Roger_cotedebue2017 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Jean-Max Roger La Cote de Bue Sancerre Blanc 2017

215,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Roger_cotedebue2017 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Descriere crama

Jean-Max Roger a preluat cele 4 hectare de viță de vie pe care părinții săi i le lăsaseră la începutul anilor 1970. Împreună cu soția sa, Nicole, s-au concentrat asupra podgoriilor și au dezvoltat proprietatea pentru a deveni ceea ce este astăzi. Era firesc ca ei să transmită fiilor lor dragostea pentru vin și pentru terroir. În 2004, după diverse experiențe în Franța și în străinătate, Thibault și Etienne s-au alăturat tatălui lor la proprietatea familiei. Astăzi, Thibault și Etienne continuă să definească identitatea proprietății. O echipă complementară, ei perpetuează know-how-ul și tehnicile familiei pe care le perfecționează an după an. Proprietatea se întinde azi pe o suprafață de 34 ha, dintre care 28 ha poartă denumirea Sancerre și 6 ha de Menetou-Salon. Cele peste patruzeci de parcele oferă o diversitate excepțională de expunere, panta și profile de sol, dispersate printre cele mai renumite trei terroir-uri ale regiunii. Această diversitate, combinată cu expertiza în vinificație, permite fiecăruia dintre vinuri să exprime toată unicitatea terroir-ului lor prin structura, eleganța și finețea lor.

Acest asamblaj este obținut din vii tinere, din zona Cote de Bue, din parcele cu sol de marnă Kimmeridgiană, expunere sud-estică și pantă de 50%. Vinificarea are loc folosind presarea imediată, fermentare la temperatură controlată, cu drojdii indigene la început urmat de drojdii selecționate spre finalul procesului. Maturare pe drojdia grosieră in rezervoare de inox (70%) și butoaie de stejar de 400l (30%), urmate de asamblajul final și maturare la sticlă minim 2 luni inainte de lansare pe piață. Strălucitor, de culoare galben pal, cu accente verzi și aurii, cu arome extrem de complexe, florale împreună cu note condimentate, vanilie și ghimbir. Corpolent, dar fin elegant evoluând spre un final ușor taninos ce contribuie și accentuează senzația de prospețime generală.

Trebuie să ai minim 18 ani pentru a vizita acest website.

Ai peste 18 ani?