Cosul meu

El Transistor 2020

110,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Telmo_transistor2020 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

El Transistor 2020

110,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Telmo_transistor2020 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Descriere crama

Colegi și parteneri de afaceri pe termen lung, Telmo Rodríguez și Pablo Eguzkiza sunt împreună de aproape 30 de ani. Au început să lucreze la sfârșitul anilor ’80 la familia Telmo din Rioja, Remelluri, și au continuat să aducă schimbări în concepțiile vinului spaniol. De-a lungul timpului, au găsit parcele pentru a lucra în toată Spania: în Cebreros (un sat non-DO la vest de Madrid în Sierra de Gredos), DO Valdeoras, Rueda, Malaga, Cigales, Alicante, Ribera del Duero, Toro și bineînțeles , Rioja. Inițial, au lucrat în podgorii vechi, care păstrau identitatea genetică (adesea pe cale de dispariție) a acestor regiuni diferite. În zilele noastre fac, de asemenea, multă replantare, reasigurând potrivirea istorică dintre soiurile locale (de cele mai multe ori field blend) cu cele mai bune locuri și practici.

El Transistor este selectat din două parcele de vii vechi prefiloxerice de Verdejo ce produc vinuri aromate, texturate. O parcelă cu solul pietros argilos al platoului Rueda, cealaltă cu sol nisipos în apropierea râului. De ce numele El Tranzistor? Viile Verdejo ale lui Telmo sunt afectate de mistreții (vezi eticheta din spate) din pădurea adiacentă ce distrug noaptea strugurii de culoare verde-auriu, aproape copți. Astfel, Telmo și Pablo au decis să plaseze un radio în podgorie pentru a-i alunga! S-a dovedit a fi o decizie arhaică dar eficientă
Fermentarea are loc folosind drojdii indigene într-o varietate de rezervoare de inox, amfore, cuve de beton, sau ouă de beton. Maturare timp de 9 luni in butoaie de stejar francez (noi și vechi, mari și mici). Toate aceste elemente influențează vinul, dar se anulează reciproc din punct de vedere olfactiv, oferind un verdejo autentic, cu complexitate și eleganță.
Note de degustare – voluminos, rotund, texturat, cu arome de mere galbene și gutui, un stop de mineralitate, întregul fiind susținut de o aciditate revigorantă și un final persistent.

Trebuie să ai minim 18 ani pentru a vizita acest website.

Ai peste 18 ani?