Domaine Tempier Cuvée La Migoua 2015

255,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt199

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Descriere

Cel mai animalic dintre cele trei cuvée-uri de top ale domeniului, vinul are o paletă aromatică complexă, cu arome de carne, de piele nobilă, tufăriș, fructe negre și condimente. Gustul este amplu, cărnos, cu tanini impozanți și este străbătut de o frumoasă mineralitate. Un vin puternic și de caracter!

Recomandari gastronomice Carne la grătar, brânzeturi din lapte de oaie
Gust Un vin sălbatic, cu atac amplu și proaspăt; gust complex, structurat, cu o mineralitate surprinzătoare, tanini fini, foarte eleganți și un echilibru uluitor datorită căruia va putea fi păstrat timp îndelungat
Miros Delicat, cu arome de fructe negre (mure, coacăze, cireșe), plante aromatice și condimente (cimbru, rozmarin, piper) și o adiere de mentă
Descriere crama De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou.Situată la marginea satului Le Beausset, via La Migoua este situată la cea mai mare înălțime - 270 m deasupra nivelului mării și are o diversitate de soluri argiloase și calcaroase. Acest cuvée are cel mai puțin Mourvèdre (55%) și cel mai mult Grenache - de aceea, el este, de obicei, cel mai puțin puternic și mai bogat fiind, totodată, cel mai parfumat și mai complex dintre cele trei.La Tourtine, din zona Castellet, are o altitudine mai mică și soiuri argiloase mai omogene. Din ea se produce un Bandol puternic, bogat, concentrat și surprinzător de rasat care posedă fructul și textura necesare pentru a impresiona când e tânăr, dar și concentrația necesară pentru a îmbătrâni frumos.Cea mai mică parcelă este Cabassaou, situată sub La Tourtine, într-o zonă mai protejată și mai caldă. Acest cuvée are cea mai mare cantitate de Mourvèdre (până la 95%) provenit din unele dintre cele mai vechi vii ale domeniului. Seamănă cu La tourtine, fiind un vin bogat, puternic, cu adevărat impresionant, pe care fiecare iubitor al vinului ar trebui să-l guste măcar o dată în viață (preferabil, de mai multe ori).”
Distinctii Ediția 2014 - 90-92 Puncte Parker: ”Provenit de la o altitudine puțin mai mare, La Migoua 2014 este un vin elegant și complex, cu aciditate susținută, o abundență de arome de cireșe negre și zmeură neagră, corp mediu și tanini fini, dulci. Aciditate bună, profund și surprinzător de concentrat pe palat.