Domaine Tempier Bandol Rosé 2016

135,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt192

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Descriere

90 Puncte Wine Spectator:
”Vinul are un echilibru minunat între aciditate și opulență, cu note de persică, mango și portocală roșie, amplificate de accentele de ierburi de Provence și rozmarin. O notă pietroasă în postgust.”

Recomandari gastronomice Splendid ca aperitiv sau singur, merge bine cu o multitudine de preparate mediteraneene
Gust Un rosé cu o personalitate uluitoare, proaspăt, catifelat, rotund și plin, cu arome de piersică și rodie urmate de delicate note picante; soiul dominant, mourvèdre, îi conferă un caracter puternic, echilibru și complexitate; sfârșit formidabil
Miros Atrăgător, cu arome intense de fruct, flori, citrice și piersici necoapte
Descriere crama De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou.Situată la marginea satului Le Beausset, via La Migoua este situată la cea mai mare înălțime - 270 m deasupra nivelului mării și are o diversitate de soluri argiloase și calcaroase. Acest cuvée are cel mai puțin Mourvèdre (55%) și cel mai mult Grenache - de aceea, el este, de obicei, cel mai puțin puternic și mai bogat fiind, totodată, cel mai parfumat și mai complex dintre cele trei.La Tourtine, din zona Castellet, are o altitudine mai mică și soiuri argiloase mai omogene. Din ea se produce un Bandol puternic, bogat, concentrat și surprinzător de rasat care posedă fructul și textura necesare pentru a impresiona când e tânăr, dar și concentrația necesară pentru a îmbătrâni frumos.Cea mai mică parcelă este Cabassaou, situată sub La Tourtine, într-o zonă mai protejată și mai caldă. Acest cuvée are cea mai mare cantitate de Mourvèdre (până la 95%) provenit din unele dintre cele mai vechi vii ale domeniului. Seamănă cu La tourtine, fiind un vin bogat, puternic, cu adevărat impresionant, pe care fiecare iubitor al vinului ar trebui să-l guste măcar o dată în viață (preferabil, de mai multe ori).”
Distinctii 92 Puncte Cellar Tracker90 Puncte Wine Spectator: ”Vinul are un echilibru minunat între aciditate și opulență, cu note de persică, mango și portocală roșie, amplificate de accentele de ierburi de Provence și rozmarin. O notă pietroasă în postgust.”Ediția 2015 - 91 Puncte Wine SpectatorEdiția 2014 - 92 Puncte Robert Parker- 92 Puncte Wine Spectator