Dandelion Vineyards Red Queen of the Eden Valley

325,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt259

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Descriere

97 Puncte Parker:
”Uluitorul Red Queen Shiraz 2015 combină o minunată complexitate cu o greutate amplă, putere și concentrație. Făcut din vițe plantate în 1912, vinul include 40% ciorchini întregi, a fost fermentat natural și maturat doi ani și jumătate în baricuri franțuzești 50% noi. A rezultat un vin cu corp mediu spre plin, cu tanini copți dar fermi care încadrează aromele intense de afine și mure.”

Recomandari gastronomice Merge perfect cu preparate puternic aromate, carne, tocănițe, vânat, brânzeturi maturate
Gust Un spectru aromatic incredibil și persistent, bine condimentat cu piper, alături de un mix de fructe roșii și negre de pădure combinate cu frunziș; echilibru impecabil, tanini eleganți și o aciditate frumoasă care persistă în sfârșitul lung
Miros Foarte complex și incitant, cu parfum de fructe roșii și negre, piper și condimente, lemd dulce și gudron
Descriere crama Dandelion Vineyards este un proiect îndrăzneț, dezvoltat de nume grele ale vinului australian: Peggy și Carl Lindner, Elena și Zar Brooks și Fiona și Brad Rey. Elena, unul dintre cei mai talentați tineri oenologi ai Australiei, răspunde de vinificare, dar și de selectarea strugurilor proveniți din viile vechi, răspândite din Adelaide Hills, Eden Valley, Langhorne Creek, McLaren Vale, Barossa Valley, până în Fleurieu Peninsula. Rezultatul a luat lumea prin surprindere, vinurile Elenei fiind catalogate drept unele dintre cele mai bune din Australia. Ele au fost răsplătite cu numeroase premii, punctaje și trofee de top, fiind extrem de căutate atât pe piața australiană cât și la export.Strugurii pentru Red Queen provin dintr-o vie veche de peste 100 de ani, din Eden Valley.
Distinctii 97 Puncte Parker: ”Uluitorul Red Queen Eden Valley Shiraz 2015 combină o minunată complexitate cu o greutate amplă, putere și concentrație. Făcut din vițe plantate în 1912, vinul include 40% ciorchini întregi, a fost fermentat natural și maturat doi ani și jumătate în baricuri franțuzești 50% noi. A rezultat un vin cu corp mediu spre plin, cu tanini copți dar fermi care încadrează aromele intense de afine și mure. În final, se remarcă un mix de insinuări de stejar și piper zdrobit, plus note florale și ierboase, contribuind la etalarea unor arome amețitoare care par să crească în intensitate odată cu trecerea timpului.Oenologul de origine bulgară Elena Brooks și soțul ei Zar (d'Arenberg, Wirra Wirra, Zonte's Footstep) conduc această podgorie focusată pe calitate, situată în McLaren Vale, dar care folosește struguri din vii unice împrăștiate în toată Australia de Sud. Elena Brooks este focusată, după cum spune, pe arome și aciditate, iar citittorii noștri ar trebui să remarce nivelul mic de alcool, în contextul Australiei de Sud. La vinurile roșii, ea folosește destul de mulți struguri nedezciorchinați și preferă baricurile franțuzești vechi celor noi. Prin urmare, vinurile sunt în trend, dar, spune Elena, ”nu vreau să fac vinuri ”cool”, ci vinuri mari”. Fără îndoială, vinul de față se califică în această categorie.”Trophy, Best Shiraz - Sommelier Challenge International Wine & Spirits Competition 2017Medalie de Aur, Sommelier Wine Awards London 2018Medalie de Aur, San Diego International Wine & Spirit Competition 2017Medalie de Aur, International Wine Challenge - London, 2017