Dandelion Vineyards Lionheart Of The Barossa Valley Shiraz 2016

98,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt257

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Descriere

94 Puncte James Suckling:
”Un vin foarte decadent și bogat, cu caracter de mure, condimente, carne și pământ. Corp plin, dens și suculent, dar, totuși, rafinat și proaspăt. Cu multă clasă. Are nevoie de un an sau doi pentru a se înmuia.”

Recomandari gastronomice Merge perfect cu preparate puternic aromate, carne, tocănițe, vânat, brânzeturi maturate
Gust Copios, cu arome savuroase de mure, zmeură, prune și adieri de condimente dulci; tanini fermi dar fini și tonuri de ciocolată care continuă în sfârșitul lung și proaspăt
Miros Buchet expresiv de fructe albastre, prune roșii, mure coapte și condimente pentru budinca de crăciun, împletite cu note picante de piper și adieri de tufăriș și ciocolată neagră
Descriere crama Dandelion Vineyards este un proiect îndrăzneț, dezvoltat de nume grele ale vinului australian: Peggy și Carl Lindner, Elena și Zar Brooks și Fiona și Brad Rey. Elena, unul dintre cei mai talentați tineri oenologi ai Australiei, răspunde de vinificare, dar și de selectarea strugurilor proveniți din viile vechi, răspândite din Adelaide Hills, Eden Valley, Langhorne Creek, McLaren Vale, Barossa Valley, până în Fleurieu Peninsula. Rezultatul a luat lumea prin surprindere, vinurile Elenei fiind catalogate drept unele dintre cele mai bune din Australia. Ele au fost răsplătite cu numeroase premii, punctaje și trofee de top, fiind extrem de căutate atât pe piața australiană cât și la export.Strugurii pentru Lionheart provin dintr-o vie veche de peste 100 de ani, din Barossa.
Distinctii Maturat 18 luni în baricuri franțuzești, parțial noi. Vinul a fost îmbuteliat fără a fi limpezit sau filtrat, pentru a capta esența viei. Vă sfătuim să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.94 Puncte James Suckling: ”Un vin foarte decadent și bogat, cu caracter de mure, condimente, carne și pământ. Corp plin, dens și suculent, dar, totuși, rafinat și proaspăt. Cu multă clasă. Are nevoie de un an sau doi pentru a se înmuia.”Medalie de Aur, Winemaker Challenge International Winemaker Competition (USA) 2018Medalie de Aur, China Wine & Spirits 2018Medalie de Aur, Critics International Wine Challenge (USA) 2017Medalie de Aur, Vienna AWC International Wine Challenge 2017Medalie de Aur, China Wine & Spirits Awards 2017Medalie de Aur, New Zealand International Wine Show 2017