Clos l’Église Pomerol 2006

430,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt375

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Descriere

92 Puncte Parker:
”Aromele de ciocolată, cafea espresso prăjită, prune, smochine și coacăze negre sunt urmate de un Pomerol dens, bogat și corpolent care etalează o puritate superbă, eleganță și tanini perceptibili, dar copți. Nu există nici un element astringent în acest vin opulent, stratificat. Ideal, ar trebui băut în următorii 12 – 15+ ani.”

Gust elegant, foarte aromat, profund și concentrat, cu textură luxuriantă și tanini remarcabili       
Miros opulent, de prune coapte, ciocolată și flori
Descriere crama Cu o istorie de secole, Clos l'Eglise face parte din aristocrația vinului din Pomerol. Via de 5,9 ha are un sol bogat în argilă și pietriș, cu depozite de fier și este plantată cu 60% Merlot și 40% Cabernet Franc. Ea se învecinează cu vecini celebri, precum Château Trotanoy sau Château l’Eglise Clinet. După ce a schimbat mai mulți proprietari, domeniul este astăzi proprietatea soților Hélène Garcin-Lévêque și Patrice Lévêque. Patrice se ocupă de vie, iar Hélène de vinificare și marketing. Nepoată a lui Daniel Cathiard, proprietarul cunoscutului Château Smith Haut-Lafitte, ea s-a ocupat până de curând și de domeniul familiei din Pessac-Léognan, Château Haut Bergey. Acum, pe lângă Clos l'Eglise, ea se dedică altor două proprietăți din Saint-Emilion, Château Barde-Haut și Château Poésia. Familia este implicată, de asemenea, în domeniul argentinian Poesia, din Mendoza. La început, Hélène a beneficiat de consultanța lui Michel Rolland. Ulterior, el a fost înlocuit de Allain Raynaud, iar începând cu 2015, consultant este Thomas Duclos. Ea își produce toate vinurile prin metode tradiționale.
Distinctii 92 Puncte Parker: ”Aromele de ciocolată, cafea espresso prăjită, prune, smochine și coacăze negre sunt urmate de un Pomerol dens, bogat și corpolent care etalează o puritate superbă, eleganță și tanini perceptibili, dar copți. Nu există nici un element astringent în acest vin opulent, stratificat. Ideal, ar trebui băut între 2019 - 2035.”91 Puncte Wine Spectator: ”Aromele de mure, afine și flori din miros introduc un vin cu corp mediu spre plin, cu tanini bin integrați. În postgust sunt prezente arome de cedru, cafea și fructe de pădure. Subtil și rafinat. După o perioadă de maturare la sticlă ar trebui să se prezinte foarte bine. Va fi cel mai bun după 2013. Au fost produse 150 000 sticle.”