Château Fombrauge Saint-Émilion Grand Cru 2010

250,00 lei

În stoc (poate fi pre-comandat)

Categories: , SKU: vt402

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Descriere

92 Puncte Wine Spectator:
”Arome dominante de grafit, urmate autoritar de cele de smochine, prună și mure Boysen, iar în final, arome intense de cremă de ciocolată ganache, expresso și gudron. Acum, structura fermă ține lucrurile sub control, dar ele se vor relaxa prin maturare, căci dedesubt se simte multă energie.”

Recomandari gastronomice friptură din carne roșie, vânat cu pene, miel, rață afumată, brânzeturi maturate
Gust elegant și fermecător, suplu, echilibrat, cu tanini bine integrați, arome de coacăze, tutun, cedru și fum de lemne; sfârșit proaspăt, dens și persistent 
Miros expresiv, cu buchet de fructe roșii (coacăze și cireșe), lemn dulce, vanilie și piper negru
Distinctii 92 Puncte Wine Spectator: ”Arome dominante de grafit, urmate autoritar de cele de smochine, prună și mure Boysen, iar în final, arome intense de cremă de ciocolată ganache, expresso și gudron. Acum, structura fermă ține lucrurile sub control, dar ele se vor relaxa prin maturare, căci dedesubt se simte multă energie.” 92 Puncte James Suckling: ”Fructe dulci catifelate și cafea proaspătă. Un pic de ciocolată și condimente. Fruct frumos structurat pe palatin, cu aciditate vioaie și tanini catifelați. Sfârșit foarte lung și moale. Foarte bun și acum. Cel mai bun făcut vreodată?” 91 Puncte Parker: ”Unul dintre cele mai bune și mai suple Fombrauge-uri de până acum, cu aromele de stejar afumat mai bine integrate. Strugurii au fost culeși târziu, recoltarea terminându-se în 22 octombrie și de aici vine maturitatea minunată a vinului și o abundența de note de espresso cu ciocolată, împletite cu tămâie, cireșe negre și coacăze negre. Stejarul e subtil, iar vinul e corpolent, atrăgător, profund, rotund și generos.”