Château De Saint Cosme Valbelle Gigondas 2015

255,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt162

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Descriere

96 Puncte Parker:
”Cu 10% Syrah și 90% Grenache, Gigondas Cuvée Valbelle este încă un vin dumnezeiesc al lui Louis Barruol. Corp plin, cursiv și elegant, cu o abundență de crème de cassis, flori zdrobite, tămâie și piper alb, o profunzime un pic mai mică decât vinurile făcute dintr-o singură vie, dar are un echilibru impecabil și va trăi douazeci de ani.”

Recomandari gastronomice Miel, vită, boef bourguignon, chili con carne, rață, pasăre, mistreț
Gust Incredibil de fin, luxuriant, catifelat, cu arome de afine sălbatice, lemn dulce zaharisit, piper alb, bujori, sare de mare, piatră urmate, în postgust, de zmeură sălbatică și căpșuni; un vin rasat, complex, cu sfârșit foarte lung
Miros Opulent, armonios, dar și foarte fin, cu parfum de bujori, fructe exotice, cireșe negre, prune coapte și note de eucalipt, roșcovă, mentol
Distinctii 96 Puncte Parker: ”Cu 10% Syrah și 90% Grenache, Gigondas Cuvée Valbelle este încă un vin dumnezeiesc al lui Louis Barruol. Corp plin, cursiv și elegant, cu o abundență de crème de cassis, flori zdrobite, tămâie și piper alb, o profunzime un pic mai mică decât vinurile făcute dintr-o singură vie, dar are un echilibru impecabil și va trăi douazeci de ani.Indiscutabil, unul dintre domeniile de referință nu numai pentru Gigondas, ci pentru întreg Ronul de Sud, Château de Saint Cosme al lui Louis Barruol, este situat chiar la marginea satului și cuprinde 25 ha, dintre care 15 ha în Gigondas. El produce un cuvée tradițional fabulos, cu un potențial de îmbătrânire de 10-15 ani, precum și patru vinuri din câte o singură vie făcute, în principal, din Grenache. Acestea din urmă sunt, an de an, unele dintre cele mai impresionante vinuri din Valea Ronului. Vinificarea este un mix de modernitate și tradiție, fără struguri dezciorchinați, dar cu maturare în baric. În ceea ce privește edițiile din 2015 ale acestor vinuri, Louis a făcut pariu pe un dolar că vor fi mai bune decât cele din 2007. Cred că voi câștiga pariul, dar nu la diferență mare, dar, desigur, voi fi încântat să pierd. Oricum, avem de-a face cu niște vinuri incontestabil mari, pe care cititorii noștri ar trebui să le cumpere, atât cât își pot permite. Cele din 2014 sunt mai elegante și mai compacte, însă nu au austeritatea și fermitatea caracteristice anului de recoltă, dar fructul este dulce, iar taninii copți. Ele se beau deja cu plăcere, dar vor rezista cu brio 10 ani sau mai mult.”17/20 Puncte Jancis Robinson - vin testat din butoi: ”Degustat în orb. Roșu-purpuriu intens. Un vin intrigant, cu o intensitate reală a nasului. O ușoară salinitate și fructuozitate foarte plăcută. Este, deja, un vin fermecător. Taninii ies la iveală numai la sfârșit. Totuși, finalul este destul de alcoolic.”