93 Puncte James Suckling:
”Piper alb și grafit, cu o atitudine foarte picantă, pietroasă. Mure, o vână foarte parfumată și o abundență de condimente dulci. Pe palatin, un evantai suculent de fructe roșii și negre proaspete. Suplu, uniform și lung.”
Recomandari gastronomice Porc, miel, gâscă, vită, supă de ceapă
Gust Elegant și suplu, cu arome de mure, slănină afumată, piper alb, tămâie; o vână foarte parfumată conduce spre sfârșitul lung, în care se păstrează un evantai suculent de fructe roșii și negre proaspete
Miros Picant, mineral, pe note de piper alb și grafit
Distinctii 93 Puncte James Suckling: ”Piper alb și grafit, cu o atitudine foarte picantă, pietroasă. Mure, o vână foarte parfumată și o abundență de condimente dulci. Pe palatin, un evantai suculent de fructe roșii și negre proaspete. Suplu, uniform și lung.” Ediția 2015 - 92 Puncte Robert Parker: ”Crozes Hermitage 2015 are mai mult stejar, într-o personalitate dominată de fructe negre, ciocolată, grafit și lemn dulce. Cu corp mediu spre plin, bogat și cu o frumoasă concentrație, vinul e dotat pentru a îmbătrâni un an în pivniță, după care va străluci pentru încă 10 ani. Pe lângă faptul că produce unele dintre cele mai mari Gigondas-uri de pe piață, oenologul-superstar Louis Barruol este și autorul unora dintre cele mai bune vinuri din Ronul de Nord.” - 92 Puncte James Suckling: ”Nas elegant, ușor și rafinat, de coacăze și cireșe. Palatul e învăluit în arome de condimente afumate și prune roșii. Polisat și picant. Beți-l începând din 2020.”