Château De Saint Cosme Condrieu 2016

235,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

Categories: , SKU: vt124

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Descriere

93 Puncte James Suckling:
”Parfum impresionant de piersici coapte și caise la grătar, cu note de migdale proaspete și o adiere ușor picantă. Pe palatin, o textură crocantă, proaspătă, arome de caise și piersici la grătar și sfârșit catifelat, proaspăt.”

Gust Expresie pură a viognier-ului, vivace, cu o mare intensitate aromatică, corp plin, textură crocantă și sfârșit remarcabil de elegant și proaspăt
Miros Parfum debordant de piersică, caisă, fenicul, migdale, lemn dulce, cu note de trandafiri vechi și anason
Distinctii 93 Puncte James Suckling: ”Parfum impresionant de piersici coapte și caise la grătar, cu note de migdale proaspete și o adiere ușor picantă. Pe palatin, o textură crocantă, proaspătă, arome de caisă și piersică la grătar și sfârșit catifelat, proaspăt.”Ediția 2015 - 91 Puncte Parker: ”Mulți nu știu că Louis Barruol de la Saint Cosme face la proprietatea sa din Gigondas un vin alb extraordinar, iar marele său talent oenologic se regăsește și în vinul din Condrieu. Condrieu 2015 este un vin alb pur și clasic, cu un parfum minunat și textură bogată, care oferă note abundente de mandarine, ulei de flori și citrice cu unt. Are o aciditate suculentă, un sfârșit minunat și se va bea cu mare plăcere în următorii 3-5 ani.”Ediția 2014 - 92 Puncte Vinous/Antonio Galloni: ”Galben-pai strălucitor, cu tente verzui. Vioi, cu aluzii minerale și note de violete, coajă de portocală și de pară care, la aerare, împrumută o nuanță de fructe cu sâmbure. Pe palat, arome persistente de citrice și de livadă în floare care au o profunzime excelentă, dar care devin suple datorită acidității zemoase. Condimentat și focusat în finalul care persistă cu o impresionantă energie și mineralitate.”Descrierea lui Louis Barruol: ”Nisip granitic. Maturat 8 luni: 5% în butoaie noi, 50% în butoaie la a doua folosire și 45% în butoaie la a treia folosire. Condrieu este, fără îndoială, cel mai reușit vin din 2014. Vara răcoroasă, cu struguri care s-au copt încet, a fost minunată pentru Viognier, un soi cu productivitate mică și maturare timpurie. Coacerea lentă este necesară pentru a evita un conținut excesiv de alcool și pentru a asigura maturitatea fenolică deplină. Nimic nu poate bate un Condrieu complex, cu un conținut maxim de alcool de 13.5°. Acesta este scenariul în care solurile noastre granitice din Malleval și-au dezvăluit întregul potențial. Este evident că anii de recoltă buni dau Condrieu-uri de top. Există o relație simetrică între Côte Rôtie, care performează cel mai bine în anii calzi, precum 1997, 2003 și 2015, și Condrieu care e fix pe dos. 2014-le nostru se prezintă cu prospețimea, echilibrul și complexitatea aromatică a unui vin stelar: notele de fenicul și textura salină trădează o profunzime caracteristică anilor excepționali. Nu uitați să-l oxigenați puțin la deschidere. Dați-i și timp. Fructele de mare, homarul, peștele alb, trufele, blue cheese și bouillabaisse merg foarte bine cu acest vin. Vinul a fost îmbuteliat în iulie 2015, după fermentația malolactică și o ușoară filtrare. A fost pus pe piață după 7 luni de maturare la sticlă. Fenicul, lemn dulce, flori de soc, trandafir vechi și mango.”Ediția 2013 - 91 Puncte Parker