Champagne Pierre Callot Brut Blanc de Blancs Premier Cru Demi-Sec

150,00 lei

În stoc (poate fi pre-comandat)

Categories: , SKU: vt491

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Descriere

Descriere crama De la nașterea lui Louis Callot în Avize în 1784, șase generații succesive au fost implicate in afacerea cu viță de vie și vin, dar abia în 1955 Pierre Callot și-a creat brandul propriu. Pe măsură ce a crescut a devenit lipsit de spațiu, în 1971 a achiziționand casa Piper-Heidsieck și clădirile de vinifcare. Din 1996, Thierry, cel mai tânăr dintre cei patru fii ai săi, a condus afacerea familiei. El poartă moștenirea tatălui său, în vinuri - NV include o proporție dintr-un cuvee perpetuu început de Pierre în 1985. În prezent, 7 hectare sunt gestionate și cultivate folosind managementul integrat al dăunătorilor cu scopul de a practica metode durabile de cultivare a vin care respectă calitate, oameni și mediu. "Avem mare grijă de viță de vie și struguri pe tot parcursul anului, lucrând cu meticulozitate și cu mâna." Astăzi exploatațiile se află în principal în satul Avize din Grand Cru, cu o jumătate de hectar în Cramant și parcele mici în Chouilly. Presarea se face într-o presă tradițională din coșul vertical din lemn de 4.000 kilograme. Fermentarea se face cu drojdiile native și are loc în cuve de inox pentru toate vinurile. Inoxul este folosit pentru maturare, în afară de Clos Jaquin. Fermentarea malolactica este permis si aduce o nota de bagatie vinurile pentru care Callot este recunoscut".