Champagne Pascal Doquet Le Mesnil sur Oger GRAND CRU COEUR DE TERROIR

370,00 lei

Stoc epuizat

Categories: , SKU: Vt473

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Critici

Zona

Apelatiune

Descriere

18p La Revue du Vin de France
„O mare parte din sampaniile din 2006 în Champagne tinde să evolueze rapid, dar acest Mesnil-sur-Oger exprimă o explozie fenomenală de fructe cu o sevă salină revigorantă.
Materia solară este sculptată de un cadru salin impresionant.

93p Robert Parker
„Provenind din cinci parcele din celebrul sat, Le Mesnil sur Oger Grand Cru Coeur de Terroir din 2006 a fost vinificat în totalitate în butoaie mici de stejar.
Acesta a fost păstrat pe drojdii până la îmbuteliere în aprilie 2007 și dezgropat în iulie 2017 ca Extra Brut (cu un dosage de patru până la cinci grame pe litru).
Vinul oferă un buchet foarte adânc, perfect copt, pur, proaspăt și elegant, de o complexitate deosebită, cu arome de fructe coapte, care se împletesc cu iod și note concentrate de citrice.
Aproape metalic în fundal, dar generos, 2006 este extrem de elegant și complex, cu o atingere oxidativa minunată oxidativă și o structură excelenta.
Pur, proaspăt și fin pe palat, acesta este un grand cru foarte elegant și echilibrat, tensionat, cu un final lung, aromat, superb rotunjit și abordabil.
Poate fi invechit inca cel puțin 10-15 ani, dacă vă place Champagne-ul matura. Există multă viață și vitalitate în acest vin. Superb final, proaspăt și citric. ”
O șampanie de terroir grozavă cu potential de evolutie impresionant!”

Descriere crama Cu exploatații de viță de vie vechi în unele dintre cele mai mari terroir-uri din Côte des Blancs, Pascal Doquet a apărut în ultimul deceniu ca unul dintre cei mai buni vigneroni din Champagne. După ce a preluat moșia familiei sale, Doquet-Jeanmaire, în 1995, când tatăl său s-a pensionat, Pascal și-a stabilit crama omonima în 2004. Astăzi, el exploateaza sub 9 hectare de viță de vie, inclusiv parcelele în Vertus, Le Mont Aimé și Le Mesnil-sur -Oger - inclusiv viile sale ilustre vechi în parcela „Champ d’Aoulettes”. Agricultura naturală și dedicarea pentru sănătatea viței de vie este forța motrice pentru Pascal; de fapt, discută rar despre fermentație - pasiunea lui fiind via. Domeniul este certificat organic încă din 2010. Pascal folosește culturi de acoperire extinse și își desfășoară activitatea cu un tractor special, ultra-ușor, pentru a evita orice compactare inutilă a solului. Foloseste tratamente pe bază de plante, deoarece Pascal încearcă să reducă cât mai mult utilizarea de cupru și sulf in vie. El se concentrează în mod excepțional pe gestionarea viței de vie pentru a exprima subtilitățile terroirului exceptional de care dispune. După cum spune adesea Pascal „Viticultura este cea care face diferența, nu vinificația”.
Distinctii 18p La Revue Vin du France (RVF)