În 1919, doi frați, Fernand și Gaston Chiquet – vinificatori născuți și crescuți – s-au reunit pentru a-și crea casa Fraților Chiquet. Au fost „pionieri” în Champagne, primii vinificatori care au luat inițiativa, îndrăzneți la acea vreme, să-și păstreze strugurii, să-i transforme în champagne și să-și vândă propriul vin.
Nicolas Chiquet și-a plantat primele vițe în 1746, iar de atunci opt generații au cultivat pământul lui din Dizy.
Gaston Chiquet a înregistrat compania în 1935 și a extins proprietatea cu terenuri în Aÿ, Cumières și Hautvillers.
Gaston Chiquet este cel mai cunoscut pentru realizarea singurului blanc de blanc din satul Pinot din Aÿ. Aÿ a fost numele mare din zonă cu mult timp înainte ca vinurile să devină spumoase, iar mulți au fost regii și papii care au preferat Vinurile din Aÿ. Podgoriile coboară abrupt spre sat, lângă râul Marne, iar cele mai bune locații se află chiar peste oraș, la adăpost de vânt și cu expunere maximă la soare.” Richard Juhlin, 4000 Champagnes