Philippe Aubry lucrează cu fratele său Pierre și cumnatul Noël Poret încercand să dea expresie soiurilor indigene uitate din Champagne, cum ar fi Arbanne și Petit Meslier, precum și Pinot Gris (numele local este Fromenteau) sau Pinot Blanc.
„Una dintre cele mai originale moșii din Champagne, Aubry Fils este situată în satul Jouy-lès-Reims, în sectorul vestic al Montagne de Reims. Dintre cele 15 hectare de viță de vie ale proprietății, 12 se află în Jouy și în satele din apropiere Pargny-lès-Reims, Villedommange și Coulommes-la-Montagne, toate fiind clasificate drept prremier cru; celelalte trei hectare sunt amplasate în altă parte și strgurii vânduti către negocianti.
Proprietarii Pierre și Philippe Aubry sunt frați gemeni, deși după câteva vizite, este ușor să-i deosebim: Pierre spune foarte puțin și are întotdeauna o țigară aprinsă; în timp ce Philippe (în imagine) este curios si interesat de ceea ce ai de spus despre vinurile pe care le prezinta.
De fapt, cei doi au un mic caiet de degustare pe care îl scot de fiecare dată când găzduiesc vizitatori, iar Philippe vă va cere să descrieți toate asocierile de arome pe care le găsiți în vinuri și să le scrieți rapid. ” Peter Liem, Champagneguide.net
„În inima Petit Montagne de Reims, frații gemeni Pierre și Philippe Aubry ingrijesc o moștenire a familiei inca din 1790, cu 16,5 hectare din 60 de locații individuale.
Astăzi, Pierre deține o diplomă națională în enologie și Philippe în biologie.
Ei conduc această companie mică într-un mod extrem de inovator. Randamentul este scăzut și pentru „vinurile de rezerva” folosesc doar „coeur de cuvée”. Strugurii sunt împărțiți în cinci clase în funcție de calitatea lor, iar o cantitate considerabilă este vinificată în butoaie de stejar vechi, tradiționale, de 205 litri.
Cel mai remarcabil lucru despre Aubry este faptul că, prin căutarea aproape arheologică a soiurilor de plante vechi, au reușit să facă o șampanie strălucitoare din trei tipuri de struguri uitate: Pinot Gris, Arbanne și Petit Meslier.
Mai mult, multe vițe de vie sunt plantate „en foule”, așa cum erau înainte de filoxeră.” -Richard Juhlin, 4000 Champagnes