Cosul meu

Cerasuolo di Vittoria DOCG 2020

89,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Gulfi_cerasuolo2020 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

,

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Cerasuolo di Vittoria DOCG 2020

89,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Gulfi_cerasuolo2020 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

,

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Descriere crama

Crama Gulfi detine plantații in Sicilia lângă Randazzo (pe Muntele Etna), Chiaramonte Gulfi (în sud-vest) și Pachino (în est la nivelul mării). Istoria cramei Gulfi a început cu o fermă moștenită, cu o vie în Monti Iblei, răcoroasă și pe teren calcaros. Vito Catania, un businessman milanez cu rădăcini siciliene a dezvoltat rapid frumoasa proprietate într-o afacere model. Încă de la început, scopul declarat a fost să producă vinuri care să reflecte terroir-ul lor fără compromisuri, fără a urma rapid tendințele efemere ale modei. Solurile sunt deosebit de potrivite pentru viticultură, foarte diverse din punct de vedere geologic si fertilizate cu ingrasamant verde. Irigarea suplimentară nu este necesară în parcelele plantate aproape exclusiv cu soiuri autohtone, cum ar fi strugurele alb antic Carricante. Viile, cu vârsta de până la 70 de ani, sunt crescute în sistemul clasic Alberello. Vinurile cramei Gulfi contin essenta pamantului, sunetul naturii, intensitatea culorilor Siciliei. Fiecare vin Gulfi ascunde o personalitate precisa, capabila sa va trezeasca toate simturile.

Strugurii de Nero d’Avola sunt recoltați la sfârșitul lunii septembrie iar cei din Frappato în prima săptămână a lunii octombrie. Fermentarea are loc separat, cu o scurtă macerare pe pieliță la temperatura controlata. Se asamblează la sfârșitul fermentației alcoolice și apoi se maturează aproximativ 7 luni pe drojdia fină în rezervoare de inox. Maturare scurtă la sticlă, una-două luni. Poate fi lansat pe piață în luna iunie următoare anului recoltării.
Note de degustare – armonios, elegant cu aromele tipice asamblării de Nero d’Avola și Frappato, ca pepene verde proaspăt, căpșuni cireșe roșii și un final mineral plăcut care îl face unic în felul său.

Trebuie să ai minim 18 ani pentru a vizita acest website.

Ai peste 18 ani?