Cosul meu

Borgo Molino Motivo Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut 2022

56,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Borgo_motivoasolo2022 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Borgo Molino Motivo Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut 2022

56,00 lei

În stoc (poate fi comandat în așteptare)

SKU Borgo_motivoasolo2022 Categories ,

Informații suplimentare

Culoare

Tara

Producator

Soi

Alcool

Temperatura de servire

Sticla

Zahar rezidual

An

Zona

Apelatiune

Exclusivitate

Ready to drink

Da

Descriere crama

Crama, fondată în 1922, este situată în inima orașului „Marca Trevigiana”, zona din jurul Treviso, cuibărit în dealurile din Conegliano și Valdobbiadene. Sergius Nardin și-a transmis experiența și dragostea pentru vin și vinificație pentru fiii săi Paolo, oenolog și responsabil de producție și Pietro care coordonează afacerile și zona de marketing. Toate vinurile provin din cele peste 200 de hectare de podgorii deținute parțial de Borgo Molino și parțial de alți viticultori cu grijă monitorizați de agronomii cramei și de Sergio, însuși, care urmărește personal îndeaproape activitatea in vii. Podgoriile din regiunea Marca Trevigiana au o compoziție potrivită în special pentru producția de vinuri spumante, renumite pentru buchetul și structura lor armonioasă. Compoziția solului și microclimatul acestei zone de deal oferă vinuri spumante deosebit de elegante. Crama modernă este dotată cu tehnologie de ultimă generație, tehnologii de producere a vinului, de învechire și îmbuteliere, pentru a conserva și a spori calitățile originale ale strugurilor precum și pentru a asigura doar produse de cea mai înaltă calitate.

Struguri 100% Glera, de pe dealurile din zona Asolo DOCG, la 180-250m altitudine. Desciorchinare, presare ușoară in atmosferă controlată, fermentare in cisterne inox la temperatură controlată urmate de a doua fermentare in autoclave timp de 90 zile și odihnă la sticlă 2-3 săptămâni.
Se obține astfel un vin cu un perlaj fin și persistent, cu arome de flori albe, mere rennet și pere Williams, cu aciditate vioaie, cu un final elegant, ușor mineral. Excelent de sine stătător ca aperitiv, dar însoțește cu succes orice preparat pe bază de pește, supe sau preparate lejere pe bază de legume.

Trebuie să ai minim 18 ani pentru a vizita acest website.

Ai peste 18 ani?